Lietuvas "Žalvaris" iegādājies vairākumu daļas Latvijas plastmasas pārstrādes uzņēmumā "Grindplast"

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Plastmasas atkritumi.
Plastmasas atkritumi. Foto: Kwangmoozaa/Shutterstock.com

Lietuvas atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums "Žalvaris" iegādājies 75% plastmasas atkritumu pārstrādes uzņēmuma SIA "Grindplast" akciju, informēja kompānija.

Bet 25% "Grindplast" pieder Igaunijā reģistrētajam "Grind Fibers OU". Abas puses vienojušās neizpaust darījuma summu un citas ar to saistītās detaļas.

Iepriekš vienīgais "Grindplast" īpašnieks bija "Grind Fibers OU".

Kā norāda "Žalvaris" izpilddirektors Vitolds Sapožnikovs, "Žalvaris" grupai "GreenGroup" pievienojās 2023.gadā, īstenojot stratēģiju, kas balstīta aprites ekonomikas principos. Tās mērķis ir iegūt pēc iespējas vairāk jēlmateriāla no visiem atkritumu veidiem, pārstrādāt to un atgriezt izmantošanai tirgū.

Viņš skaidro, ka līdz ar "Grindplast" iegādi kompānija varēs daudz efektīvāk pārvaldīt plastmasas atkritumu ieguvi no industrijas un uzņemties arī tās pārstrādi.

"Žalvaris" ir viens no Lietuvas automobiļu un rūpniecisko atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumiem. Uzņēmumam pieder desmit atkritumu ievākšanas un apsaimniekošanas atzari, Lietuvā apkalpojot vairāk nekā 4000 klientu.

"Žalvaris" 2023.gadā ievāca un apstrādāja 63 000 tonnu atkritumu, no kuriem 46% bija bīstamie atkritumi, bet 54% - nekaitīgie. Pērn 54% no kopējā kompānijā ievāktā un apstrādātā atkritumu apjoma tika izmantoti pārstrādē un ražošanā, bet 44% tika lietoti enerģijas un siltuma ražošanai.

"GreenGroup" ir integrētās pārstrādes grupa un aprites ekonomikas veicināšanas organizācija. "GreenGroup" ir Eiropas līderis PET pārstrādē un r-PET un poliestera štāpeļšķiedras ražošanā, kā arī nozīmīgs spēlētājs poliolefīna, elektronikas, stikla pārstrādē un rūpniecisko atkritumu apsaimniekošanā. Lietuvā "GreenGroup" uzņēmumos ietilps "Žalvaris" un divi plastmasas atkritumu pārstrādes uzņēmumi "Esco" un "GreenTech Baltic".

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka "Grindplast" 2022.gadā strādāja ar 1,409 miljonu eiro apgrozījumu un 127 451 eiro zaudējumiem. Uzņēmums reģistrēts 2016.gadā, un tā pamatkapitāls ir 100 000 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu