Krievijas iedzīvotāji var zaudēt iecienītu tūrisma galamērķi (9)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

Krievijas pilsoņi var zaudēt iespēju ceļot un atpūsties Turcijā, kas ir viens no galvenajiem ārvalstu tūrisma galamērķiem Krievijas iedzīvotājiem. Kopumā pagājušajā gadā Turciju apmeklēja seši miljoni Krievijas iedzīvotāju.

Sarežģījumus norēķinos ar Krieviju sākuši izjust Turcijas eksportētāji un Krievijas naftas pircēji. Tagad problēmas piemeklējušas Turcijas viesnīcas, kas nevar pieņemt maksu no Krievijas atpūtniekiem.

Naudas pārvedumi, kas veikti no Krievijas, Turcijā tiek saņemti vai nu pārāk novēloti, vai tiek nosūtīti atpakaļ, izdevumam “Aydınık” sacīja partijas “Vatan” priekšsēdētāja vietnieks Serdars Uskoplu.

“Mūsu tūrisma speciālisti, kuri vēlas piedalīties Maskavas starptautiskajā ceļojumu un tūrisma gadatirgū, nevar veikt iemaksas. Mūsu viesnīcas nevar saņemt maksu par Krievijas tūristu apmešanos. Ja sankcijas pret Krieviju turpinās būt spēkā, Turcijas tūrisma biznesu gaida nopietnas problēmas, bet tūkstošiem mūsu uzņēmēju būs lieli zaudējumi,” teica Uskoplu.

Viņš iebilda, ka Turcijas kompānijas izjūt spiedienu no Rietumiem, kas vēloties saraut tirdzniecības attiecības starp Maskavu un Ankaru. Turcijas biznesmeņiem, kas tirgojas ar Krieviju, draud nonākšana ASV melnajos sarakstos. Tas, pēc Uskoplu vārdiem, rada kaitējumu Turcijai.

Krievijas vēstnieks Turcijā Aleksejs Jerhovs atzina problēmu un teica, ka abas valstis turpinās strādāt, lai situāciju atrisinātu. Pārrunas par banku maksājumiem sākās jau janvārī, taču joprojām tām nav rezultāta.

Turcijas izdevums “Ekonomim” vēstīja, ka no 2024. gada janvāra Turcijas bankas sākušas bloķēt maksājumus no Krievijas. Maksājumu plūsma faktiski apstājusies – maksājumi vairs netiek veikti ne rubļos, ne lirās.

Atsevišķas bankas sākušas anulēt iepriekš apstiprinātās sankcijas, atsaucoties uz to, ka darījumi skar aizliegtās preces. Maksājumu blokāde kļuvusi teju totāla un skārusi visas nozares – bankas bloķē maksājumus no Krievijas, kas tiek veikti Turcijas kompānijām ķīmijas, auto detaļu, apģērbu un apavu nozarēs.

ASV prezidents Džo Baidens decembrī parakstīja rīkojumu, kas ļauj ASV Finanšu ministrijai noteikt sankcijas pret ārvalstu bankām, kas palīdz veikt darījumus Krievijas sankcionētajiem uzņēmumiem vai līdzdarbojas atsevišķu materiālu piegādē Krievijas militāri rūpnieciskajam kompleksam.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu