Noskaties Policija Jelgavā ar dronu fiksē virkni pārkāpēju

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Šī gada februārī Jelgavas novadā, Cenu pagastā tika fiksēti vairāki gadījumi, kad pasažieru vilciens bija spiests pēkšņi bremzēt, jo kāds transportlīdzeklis, par spīti brīdinājuma signālam, apstājies uz dzelzceļa pārbrauktuves. Ņemot vērā šos gadījumus, Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes amatpersonas nekavējoties rīkojās un sāka satiksmes uzraudzību attiecīgajā vietā, izmantojot dronu.

2024. gada februārī tika fiksēti vairāki gadījumi, kad transportlīdzekļu vadītāji neievēro ceļu satiksmes noteikumus dzelzceļa pārbrauktuves tuvumā Jelgavas novadā, Cenu pagastā.

Noteikumu pārkāpšana šajos gadījumos ietekmēja ne tikai pašu transportlīdzekļa vadītāju, kas saņēma sodu par pārkāpumu, bet arī citus ceļu satiksmes dalībniekus, tai skaitā pasažieru vilcienu, kam nācās vairākkārt veikt neplānotu bremzēšanu un apstāšanos tieši šī iemesla dēļ.

20. februārī pulksten 8.32 uz jau iepriekš minētās dzelzceļa pārbrauktuves atradās pat divas vieglās automašīnas, kuru dēļ vilcienam nācās bremzēt, lai izvairītos no sadursmes. Kopumā vilciena stāvēšanas laiks šī iemesla dēļ bija četras minūtes, kas, iespējams, šķiet īss laika posms, bet pasažieru vilcienu satiksmē un grafikā tas ir ļoti nozīmīgs un vērā ņemams.

Kopumā, veicot satiksmes uzraudzību šajā ceļa posmā ar drona palīdzību, četru pārbaužu laikā ir konstatēti 28 ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumi, no kuriem 17 ir par apstāšanos neatļautā vietā jeb STOP zīmes neievērošanu.

Piecās reizēs konstatēta luksofora sarkanās gaismas signāla neievērošana, savukārt pārējās citu ceļu satiksmes likuma noteikumu neievērošana, tostarp vienā apstāšanās un stāvēšana uz dzelzceļa sliedēm.

Satiksmes uzraudzības pasākumi, izmantojot dronu, tiek veikti arī Zemgales reģiona pārvaldes Austrumzemgales un Rietumzemgales iecirkņu teritorijās.

Šī gada 6. martā Aizkraukles novadā uz autoceļa P78, izmantojot dronu, konstatēti seši STOP zīmes ignorētāji. Tukuma novadā, Slampes pagastā uz autoceļa A10, tajā pašā dienā konstatēti septiņi ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumi, gan ceļa zīmju neievērošana, gan ceļa apzīmējuma līniju neievērošana, gan nederīgi tehniskās apskates dokumenti.

Valsts policija aicina automašīnu vadītājus nebūt pārgalvīgiem un atcerēties, ka ceļu satiksmes noteikumu neievērošana apdraud ne tikai paša vadītāja, bet arī citu ceļu satiksmes dalībnieku drošību. Tāpat satiksmes uzraudzība, pateicoties tehniskajam aprīkojumam, notiek ne tikai jau ierastajā veidā, bet arī ar drona palīdzību, kas ļauj vērot ceļu satiksmes dalībniekus no augšas, kā arī aptvert lielākas teritorijas un ceļa posmus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu