Turpmāk nebūs jāveic telferu reģistrācija bīstamo iekārtu reģistrā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Valdība otrdien, 2. aprīlī, atbalstīja administratīvā sloga mazināšanu bīstamo iekārtu vadītājiem, atceļot prasību veikt telferu reģistrāciju bīstamo iekārtu reģistrā.

Ekonomikas ministrija (EM) ir saņēmusi informāciju no nozares pārstāvjiem par šobrīd pastāvošo pārmērīgo slogu regulējumā, kas skar kravas celtņu tehniskās uzraudzības kārtību. Izvērtējot sniegto informāciju, EM izstrādājusi noteikumu projektu, kas paredz veikt grozījumus, izslēdzot no noteikumiem telferus, kā arī precizēt pamatnosacījumus kravas celtņu padziļinātajām tehniskajām pārbaudēm.

Līdz šim bija noteikts, ka telferi virs vienas tonnas jāreģistrē kā bīstamās iekārtas bīstamo iekārtu reģistrā un attiecīgi šīm iekārtām jāveic kārtējās tehniskās pārbaudes, kas kravas celtņu vadītājiem rada grūtības, jo šīm iekārtām nav iespējams veikt kārtējās tehniskās pārbaudes, jo iekārtas ir tehniski nolietojušās, kā arī nav pieejama tehniskā dokumentācija vai arī kravas celtņu valdītājam jāiegādājas jaunas iekārtas, kas rada lielas izmaksas kravas celtņu valdītājiem.

Paredzētie grozījumi bīstamo iekārtu valdītājiem samazinās administratīvo slogu, jo turpmāk nebūs nepieciešams veikt telferu reģistrāciju bīstamo iekārtu reģistrā, kā arī nebūs jāveic kārtējās tehniskās pārbaudes.

Kā arī tiek precizēti nosacījumi attiecībā uz kravas celtņu padziļinātajām tehniskajām pārbaudēm, norādot papildu nosacījumus, kuru gadījumā pirms 10 un vairāk gadiem ražotam kravas celtnim ir jāveic kravas celtņa padziļinātā pārbaude.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu