Unikālus spēkratus apskati izstādē “Auto 2024” Ķīpsalā!

Foto: Publicitātes foto

Pirmais ar saules enerģiju darbināmais automobilis Baltijā, par Godzillu dēvētais “Nissan Skyline R34 GT-R” leģendārajā “Bayside Blue” krāsā, amerikāņu muskuļauto “Dodge Challenger SRT Hellcat”, ar kuru, iespējams, ir braucis arī “The Grand Tour” zvaigzne Ričards Hamonds, un vēl daudz citus lieliskus auto 19.–21. aprīlī iepazīsti izstādē “Auto 2024” Ķīpsalā.

Latvijā vienīgā “Dodge Challenger SRT Hellcat” kupeja

“Dodge Challenger SRT Hellcat”, ko pats īpašnieks dēvē par “Hellcat”, raksturo jauda un aizrautība. Un kā gan citādi, ja muskuļauto ir 6,2 litru “V8 HEMI Supercharged” dzinējs, 717 zirgspēki, un tas var sasniegt 850 Nm griezes momentu. Mašīnas jaudīgais dzinējs ļauj paātrināties līdz 100 km/h vien 2,9 sekundēs, un šī nezvēra maksimālais ātrums var sasniegt pat 320 km/h. “Supercharger” gaudoņa, kad gāze ir līdz grīdai, kopā ar dzinēja spēcīgo rūkoņu nodrošinās, ka auto noteikti nepaliks nepamanīts.

Šis autiņš tiešām ir zvērs, kas spēj aprīt 70 l degvielas 13 minūtēs! Dzinējam nepieciešams tik daudz gaisa darbībai, ka auto dizaineriem nācās nomainīt tā aci pret vēl vienu nāsi – aizvietot vienu no priekšējiem lukturiem ar atveri saspiesta gaisa ieplūdei. Braucot ikdienišķākos apstākļos, mašīnas degvielas patēriņš nav tik ekstrēms – pilsētā “Hellcat” apēdīs 18 l/100 km, bet uz šosejas būs 10,7 l/100 km.

Šis “Hellcat” ir auto ar stāstu. Tā iegūšana prasīja neatlaidību, upurus un neskaitāmas darba stundas. Par to, kā tas izdevās un kā citiem automīļiem tikt pie sava sapņu auto, izstādē “Auto 2024” izstāstīs “Modrix ChipTuning” vadītājs, auto entuziasts Modris Blūmentāls.

Godzilla jeb leģendārais “Nissan Skyline R34 GT-R”

Foto: Publicitātes foto

Ķīpsalā varēs aplūkot arī Godzillu – ar oriģinālajām detaļām restaurētu “Nissan Skyline R34 GT-R” leģendārajā “Bayside Blue” krāsā, ko prezentēs “Perfection 86”. “Skyline R34 GT-R” ir viena no Japānas autobūves veiksmīgākajām un atpazīstamākajām sportiskajām automašīnām. Ar 280 zirgspēku jaudīgo 2,6 litru Twin-Turbo rindas sešcilindru dzinēju (RB26DETT) un 397 Nm griezes momentu šis sportiskais auto spēj sasniegt paātrinājumu līdz 100 km/h tikai 4,9 sekundēs.

Spēkrats, kas auto entuziastu vidū iesaukts par Godzillu, sasniedz maksimālo braukšanas ātrumu 249 km/h, savukārt “Skyline R34 GT-R” pilnpiedziņa nodrošina mašīnai lielisku stabilitāti un vadāmību. Godzillas vadāmība ir tik uzticama, ka mehāniķi pirms kulta filmas “Ātrs un bez žēlastības” uzņemšanas šī modeļa automobili pārveidoja par aizmugurējo riteņu piedziņas spēkratu. Turklāt “Skyline R34 GT-R” bija aktiera Pola Volkera iecienīts auto.

“Solaride” – pirmais ar saules enerģiju darbināmais auto Baltijā

Foto: Publicitātes foto

Izstādē varēs apskatīt jau otro ar saules enerģiju darbināmo auto, ko uzbūvējuši Igaunijas augstskolu studenti. Projekts aizsākās 2020. gadā, kad diviem Igaunijas studentiem radās ideja un vēlme uzbūvēt pirmo ar saules enerģiju darbināmo automašīnu Baltijā. Tas, kas iesākās kā neliels projekts, ir izaudzis starpdisciplinārā izglītības un sadarbības projektā, kura galvenais fokuss ir nākotnes talantu attīstība un tehnoloģiju popularizēšana.

2021. gadā “Solaride” piedalījās “Solar Challenge Morocco” un 2023. gadā “Bridgestone World Solar Challenge” (BWSC). BWSC komanda ieguva godpilno 3. vietu, pārspējot daudzu cerības. Starp citu, 4. martā Igaunijas teātros pirmizrādi piedzīvoja dokumentālā filma par BWSC un “Solarides” lomu tajā. Un vēl – šobrīd jaunieši gatavojas būvēt jau trešo ar saules bateriju darbināmo auto.

Lielākā autoizstāde Baltijā

Šogad automīļus un nozares profesionāļus starptautiskā autoindustrijas izstāde “Auto” Ķīpsalā pulcēs 19.–21. aprīlī. Izstādē varēs iepazīt jaunākos automodeļus, mobilitātes risinājumus, komerctransportu, uzlādes stacijas, spilgtus hobija auto un sporta spēkratus, kā arī autopiederumus un servisa aprīkojumu. Vairāk šeit.

Pasākumu programmu skatiet: www.bt1.lv/auto/program.php

Biļetes var iegādāties: www.bt1.lv/auto/buytickets.php

Izstādi “Auto 2024” organizē Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1.

Darba laiks:

19.–20. aprīlī 10.00–19.00

21. aprīlī 10.00–17.00

Uz augšu