Ukraiņu hakeriem izdevies veikt krievu biznesa gigantiem īpaši nepatīkamu uzbrukumu (1)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Midjourney AI

Ar Ukrainas Drošības dienesta kiberspeciālistiem saistītie Ukrainas hakeri varētu būt iznīcinājuši datu centru, kuru izmantoja Krievijas militāri rūpnieciskais komplekss, kā arī citi Krievijas biznesa giganti, vēsta aģentūra “Unian”, atsaucoties uz vairākiem informētiem avotiem.

“”OwenCloud.ru” mākoņpakalpojumus izmantoja un savus datus glabāja vairāk nekā 10 tūkstoši juridisko personu – Krievijas militāri rūpnieciskā kompleksa uzņēmumi, naftas un gāzes, metalurģijas, aviokomiskās būvniecības, kā arī telekomunikāciju giganti. Starp tiem redzamākie ir “Urālu civilās aviācijas rūpnīca”, “Gazprom”, “Transgaz”, “Lukoil”, “Rosņeftj”, “Norilsky Nikel”, “Rostelekom”, “Megafon” un citi,” norādījis avots.

Ukrainas hakeru grupa “BlackJack” īstenojusi kopīgu operāciju ar Ukrainas Drošības dienesta kiberdepartamentu. Tajā izdevies iznīcināt vairāk nekā 300 terabaitus datu, respektīvi – 400 virtuālos un 42 fiziskos serverus, kuros glabājās iekšējā dokumentācija, rezerves kopijas un citas programmas, ar kurām klientiem bija iespējams attālināti vadīt ražošanas procesus un citas uzņēmumu operācijas.

Avots norāda, ka veiksmīgais uzbrukums Krievijas mākoņpakalpojumu sniedzējam “OwenCloud.ru” ir Ukrainas atriebība par Krievijas uzbrukumu ukraiņu datucentram “Parkoviy” šī gada janvārī. Toreiz virkne ukraiņu uzņēmumu un iestāžu ziņoja par tehniskām problēmām savā darbībā, kā rezultātā bija zaudēta piekļuve elektroniskajiem pakalpojumiem.

Jau marta beigās ukraiņu hakeru grupai UA25 dažu minūšu laikā izdevās piekļūt vairāk nekā 100 Krievijas interneta vietņu serveriem un iegūt vairāku slepenu informāciju vairāku desmitu terabaitu apjomā.

“Šajā hakeru uzbrukumā agresorvalsts pieredzēja vairāk nekā 12 miljardus dolāru vērtus zaudējumus. Lai atjaunotu serverus un informāciju, būs nepieciešams daudz laika un resursu,” 30. martā ziņoja Ukrainas Bruņoto spēku Stratēģiskās komunikācijas centrs.

Tāpat marta sākumā Ukrainas izlūkdienesta hakeriem izdevās veikt vērienīgu DdoS uzbrukumu Krievijas Aizsardzības ministrijas serveriem, kas ļāva iegūt piekļuvi daudziem dokumentiem un slepenai informācijai.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu