Ukrainas nepietiekamā pretgaisa aizsardzība ir pasaules vājums, uzsver Zelenskis (30)

TVNET/LETA/UKRAINSKA PRAVDA
Foto: EPA/Scanpix

Tas, ka Ukrainai nav pietiekami stipras pretgaisa aizsardzības, ir pasaules vājums, izsakoties per Krievijas kārtējiem raķešu triecieniem Harkivai, sociālajā tīklā "Facebook" pauda Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

"Ārkārtīgi cietsirdīgs Krievijas uzbrukums Harkivai un Ļubotina. Atbilstoši provizoriskajai informācijai - 15 raķetes vienlaikus. Diemžēl ir nogalinātie un cietušie. Ārkārtas dienesti jau ir trāpījuma vietās, un katram cietušajam tiks sniegta nepieciešamā palīdzība," solīja prezidents.

"Krievijas teroristi izmanto to, ka Ukrainai joprojām nav pietiekamas pretgaisa aizsardzības un drošas iespējas iznīcināt teroristu palaišanas iekārtas tieši tur, kur tās ir izvietotas, - mūsu robežu tuvumā," skaidroja Zelenskis.

"Tas ir vājums. Nevis mūsu vājums, bet pasaules, kas jau trešo gadu nevar izšķirties par to, lai pret teroristiem apietos tieši tā, kā viņi to ir pelnījuši," viņš piebilda.

Teroram ir jācieš zaudējums it visur pasaulē, visos apstākļos, visos kontinentos. Tas ir kopīgs pienākums pasaulē ikvienam, kam ir iespēja aizstāvēt dzīvību pret teroru, mudināja Zelenskis.

Ukraina dara visu, ko var, bet tieši no pasaules līderu puses ir nepieciešama lielāka apņēmība, uzsvēra Ukrainas prezidents.

Krievijas raķešu triecienā Ukrainas otrai lielākajai pilsētai Harkivai ceturtdien nogalināti septiņi cilvēki un vēl 17 ievainoti, paziņojis Harkivas apgabala kara administrācijas vadītājs Olehs Sinehubovs.

Pēc Ukrainas varasiestāžu sniegtās informācijas, Krievijas karaspēks no kompleksa S-300 uz Harkivu un tās priekšpilsētām izšāvis vismaz 15 raķetes.

Harkivas mērs Ihors Terehovs paziņoja, ka ir apstiprināta informācija par triecieniem transporta infrastruktūrai un komunālajam uzņēmumam. Trieciens skāris arī tipogrāfiju.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu