Kučinskis: Nodokļu reformas piedāvājums ir «starta šāviens»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Nodokļu reformas piedāvājums ir «starta šāviens», un pie citām iespējamām izmaiņām darbs vēl notiks, pēc valdošās koalīcijas partiju sanāksmes žurnālistiem sacīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Pēc viņa teiktā, reformu plāns pagaidām neparedz izmaiņas saistībā ar sociālajām iemaksām, nekustamā īpašuma nodokļa izmaiņām, kā arī mikrouzņēmumu nodokļu režīma alternatīvo piedāvājumu, pie kā vēl tiks strādāts.

«Rīt būs starta šāviens, lai sāktu strādāt,» teica premjers, skaidrojot, ka rīt Finanšu ministrija iepazīstinās ar plānotajām izmaiņām.

Savukārt jautājumā par minimālajām sociālajām iemaksām Labklājības ministrijā analīzē dažādus variantus, tai skaitā arī izvērtē Igaunijas pieredzi, skaidroja valdības vadītājs, uzsverot, ka Saeimas uzdevumus valdība pildīs.

Iepriekš Saeima uzdeva valdībai līdz 1.maijam izstrādāt un iesniegt grozījumus likumos, kas nosaka sociālās apdrošināšanas pakalpojuma apmērus sociāli apdrošinātām personām ar zemu obligāto iemaksu objektu.

Tāpat likums uzdod valdībai līdz 2017.gada 1.jūnijam iesniegt Saeimai likumprojektus, kas paredz jauna specializēta vienkāršota nodokļu regulējuma ieviešanu mazajiem uzņēmumiem un mikrouzņēmumiem, lai aizstātu mikrouzņēmumu režīmu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu