Lēnie braucēji - avāriju izraisītāji

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Flickr.com/Philandthehounds

Lielbritānijā veikts pētījums, kurā noskaidrots, ka viens no ātruma pārsniegšanas un tā dēvētā "agresīvā autovadīšanas stila" iemesliem ir pārāk lēni autobraucēji, norāda SIA "Amserv Motors" tirdzniecības vadītājs Ints Pērkons.

Britu apdrošināšanas ekspertu portālā Confused.com veiktā aptauja liecina, ka aptuveni puse no visiem 2000 aptaujā iesaistītajiem autovadītājiem izteikuši neapmierinātību ar lēno braucēju atrašanos uz ceļa. Šādus braucējus jeb "gliemežus" britu autovadītāji nodēvējuši par ceļu satiksmes lielāko apgrūtinājumu. Savukārt Lielbritānijas Transporta departaments informē, ka pēdējā gada laikā Lielbritānijā reģistrēti 143 ceļu satiksmes negadījumi, kuru izraisīšanā vainojami pārāk lēni braucoši transportlīdzekļi.

Autovadītāji atzīst, ka gausi braucošie transportlīdzekļi izraisa zināmu stresu un nervozitāti. Tas arī izpaužas autovadīšanas stilā, jo nereti stresa dēļ tiek spiests "pedālis grīdā" un pārsniegts atļautais braukšanas ātrums. Aptuveni trešdaļa Confused.com aptaujā piedalījušos autobraucēju atklāj, ka lēno autovadītāju dēļ viņiem ne reizi vien radušās bīstamas situācijas uz ceļa.

Lai uzlabotu šo situāciju, autovadītāji snieguši vairākus ierosinājumus. Piemēram, uzstādīt īpašas foto vai videokameras, kas fiksētu pārlieku lēni braucošos transportlīdzekļus. Cits variants - uz ceļiem izveidot atsevišķu joslu tikai lēnajiem braucējiem vai atļaut šiem braucējiem pārvietoties tikai noteiktos laikos, vai pat auto marķēt ar īpašām uzlīmēm, lai iztālēm būtu redzams, ka braucējs nespēj turēt līdzi vispārējai satiksmes plūsmai.

"Amserv Motors" norāda, ka pārāk lēni braucoši autovadītāji ir problēma arī Latvijas autosatiksmē un aicina pievērst lielāku uzmanību šai problēmai, lai kopīgiem spēkiem rastu risinājumus, kas pamazām uzlabotu ceļu satiksmes vispārējo kultūru valstī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu