Pierīgā vietām apsarmojuši ceļi; vēlāk tie var apledot. Rīgā sastrēgumi (7)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Gaisa temperatūrai noslīdot nedaudz zem nulles, šorīt Pierīgā ceļi vietām ir apsarmojuši, kas rada apgrūtinātus braukšanas apstākļus, savukārt vēlāk visā valstī uz ceļiem var veidoties apledojums, liecina VAS «Latvijas Valsts ceļi» (LVC) apkopotā informācija. Savukārt Rīgā šorīt virzienā no Pārdaugavas un centru ir lieli sastrēgumi. Lai tiktu uz centru, automašīnu rindā ir jāstāv pat vairāk nekā pusstunda.

Jau ziņots, ka šodien saistībā ar trīs Zolitūdes traģēdijā bojāgājušo ugunsdzēsēju-glābēju izvadīšanu no plkst.7 līdz 12 slēgta transportlīdzekļu satiksme 11.novembra krastmalā, posmā no Akmens tilta līdz Muitas ielai.

Šorīt autovadītājiem īpaši uzmanīgiem ir jābūt uz Saulkrastu apvedceļa, kā arī autoceļa Rīga-Ainaži posmā no Berģiem līdz Lilastei. Braukšanas apstākļi ir apgrūtināti arī Daugavpils šosejas posmā Rīga-Ogre. Minētajās vietās ceļš vietām ir apsarmojis. Brauktuves tiek kaisītas.

Ogres un Aizkraukles apkaimē, kur gaisa temperatūra šorīt ir no mīnus 2 līdz mīnus 4 grādiem, apsarmojuši ir arī reģionālo ceļu posmi, informē LVC. Citviet Latvijā pagaidām braukšanas apstākļi ir apmierinoši.

Tomēr, saskaņā ar meteoroloģisko prognozi, šodien visā Latvijā iespējami nokrišņi lietus un slapja sniega veidā, kas veicinās apledojuma veidošanos uz autoceļiem.

Sasalstot uz brauktuves esošajam mitrumam, kad gaisa temperatūra svārstās ap nulle grādiem, var veidoties apledojums, jeb tā saucamais «melnais ledus», kuru ir īpaši grūti pamanīt, brīdina LVC. Šādos apstākļos paaugstinātas apledošanas riska vietas ir tilti un ceļu pārvadi, kā arī ceļu posmi ūdenstilpju un mežu tuvumā.

Lai veiksmīgi pielāgotos braukšanai ziemas apstākļos un nepakļautu sevi un citus paaugstinātam riskam, LVC aicina autovadītājus mainīt savus vasaras braukšanas paradumus.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu