Brīdina par iespējamu «melnā ledus» veidošanos uz autoceļiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pievakarē braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem un reģionālajiem ceļiem ir apmierinoši, taču nokrišņu laikā iespējama tā sauktā melnā ledus veidošanās uz autoceļiem, brīdina VAS «Latvijas Valsts ceļi».

Šobrīd ievērojamu nokrišņu nav, bet nakts pirmajā pusē piekrastes rajonos dienvidrietumu vējš pastiprināsies brāzmās līdz 15-18 m/s, iespējams arī lietus un sniegs. Gaisa temperatūra no -1 līdz +5 grādiem.

Gaisa temperatūrai svārstoties ap nulli un pazeminoties, jau pie nelieliem nokrišņiem var veidoties apledojums jeb tā sauktais melnais ledus, kuru ir īpaši grūti pamanīt. Šādos apstākļos paaugstinātas apledošanas riska vietas ir tilti un ceļu pārvadi, kā arī ceļu posmi ūdenstilpju un mežu tuvumā, brīdina LVC speciālisti.

Autovadītāji tiek aicināti būt piesardzīgiem, izvēlēties laikapstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu, kā arī ievērot lielāku distanci starp braucošiem transportlīdzekļiem.

Jāatceras, ka

ceļu uzturētāju darbība nevar novērst ceļu apledošanu,

bet gan vērsta uz bīstamo braukšanas apstākļu uzlabošanu normatīvajā laikā, tāpēc jārēķinās ar to, ka faktiskā satiksmes situācija ziemā var mainīties ļoti strauji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu