HP paziņo 2007. finanšu gada otrā ceturkšņa rezultātus (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Informāciju tehnoloģiju kompānija „Hewlett-Packard“ (HP) 2007. biznesa gada otrajā ceturksnī (februāris, marts, aprīlis), kas noslēdzās 30. aprīlī, strādāja ar tīriem ieņēmumiem 25,5 miljardu ASV dolāru (13,2 miljardu latu) apmērā, kas ir par 13% vairāk nekā iepriekšējā biznesa gada attiecīgajā ceturksnī. HP tīrā peļņa (pēc nodokļu nomaksas) otrajā ceturksnī samazinājās par 7% un bija 1,8 miljardi ASV dolāru (930,6 miljoni latu) salīdzinājumā ar iepriekšējā gada attiecīgo laika periodu.

Kompānijas peļņa uz vienu akciju, neieskaitot vienreizējos ieņēmumus, sasniedza 0,70 ASV dolārus (0,36 latus).

„Mēs parādījām labus rezultātus šajā ceturksnī,“ uzskata Marks Hērds (Mark Hurd), HP valdes priekšsēdētājs un vadītājs. „HP sasniedza 3 miljardu dolāru kāpumu ieņēmumos un ievērojamu peļņu. Lai arī mūs sagaida daudz izaicinājumu un plašs darba lauks, es ticu, ka mēs varēsim turpināt veiksmīgi attīstīt biznesu un sasniegt būtisku peļņu.“

HP ieņēmumi Amerikā otrā ceturkšņa laikā, salīdzinot ar iepriekšējā gada attiecīgo ceturksni, auguši par 11% un bija 10,7 miljardi (5,5 miljardi latu) ASV dolāru. Eiropā, Vidējos Austrumos un Āfrikā ieņēmumi palielinājās par 14% un bija 10,3 miljardu ASV dolāru (5,3 miljardu latu). Savukārt Āzijas Klusā okeāna reģiona ieņēmumi bija 4,5 miljardi ASV dolāru (2,3 miljardi latu), kas ir par 16% vairāk nekā attiecīgajā ceturksnī gadu iepriekš.

Personālsistēmu grupa

Šī gada otrajā ceturksnī personālo sistēmu grupas ieņēmumi bija 8,7 miljardi ASV dolāru (4,5 miljardi latu) jeb par 24% vairāk nekā iepriekšējā biznesa gada otrajā ceturksnī, savukārt pamatražošanas peļņa (pirms nodokļu nomaksas) bija 417 miljoni ASV dolāru (216 miljoni latu). Ieņēmumi no piezīmjdatoriem palielinājās par 45%, savukārt galddatoru ieņēmumi – par 9%. Ieņēmumi no korporatīvajiem klientiem palielinājās par 13%, savukārt no patērētājiem – par 41%.

Personālsistēmu grupa nodrošina vienkāršus un drošus personālsistēmu risinājumus lietošanai mājas apstākļos un birojos, t.i., galddatorus, klēpjdatorus, darbstacijas, plaukstdatorus u.c.

Attēlveidošanas un drukas grupa

2007. finanšu gada otrajā ceturksnī HP attēlveidošanas un drukas grupas ieņēmumi bija 7,2 miljardi ASV dolāru (3,7 miljoni latu), kas ir par 6% vairāk nekā attiecīgajā laika periodā gadu iepriekš. Savukārt pamatražošanas peļņa (pirms nodokļu nomaksas) bija 1,2 miljardi ASV dolāru (620 miljoni latu). Šā gada otrajā ceturksnī, salīdzinot ar pagājušā gada attiecīgo periodu, izejmateriālu ieņēmumi palielinājās par 10%, biznesam paredzētās aparatūras ieņēmumi pieauga par 3%, bet patērētājiem paredzētās aparatūras ieņēmumi samazinājās par 2%. Krāsu lāzerprinteru pārdošanas apjomi pieauga par 19%, savukārt daudzfunkcionālo iekārto – par 40%. Kopumā printeru pārdošanas apjomi pieauga par 11%.

HP ir vadošais drukas un attēlveidošanas risinājumu piegādātājs pasaulē gan uzņēmumu, gan arī individuālu patērētāju vajadzībām. Grupas produktu klāstā ietilpst drukas aparatūra, daudzfunkcionālas iekārtas, digitālās attēlveidošanas ierīces, piemēram, foto kameras un skeneri, kā arī ar tiem saistītās palīgierīces un aksesuāri.

Uzņēmumu datu glabāšanas iekārtu un serveru grupa

Uzņēmumu datu glabāšanas iekārtu un serveru grupas ieņēmumi palielinājās par 8% un sasniedza 4,6 miljardus ASV dolāru (2,4 miljardus latu), salīdzinot ar pagājušā HP biznesa gada otro ceturksni. Šīs grupas pamatražošanas peļņa (pirms nodokļu nomaksas) bija 407 miljoni ASV dolāru (210 miljonus latu) jeb 8,8% no ieņēmumiem.

HP ienākumi no standarta serveru pārdošanas palielinājās par 17%, savukārt datu glabāšanas iekārtu ienākumos bija vērojams 1% kāpums.

HP pakalpojumi

HP pakalpojumu grupas ieņēmumi 2007. HP biznesa gada otrajā ceturksnī palielinājās par 7% un bija 4,1 miljards ASV dolāru (2,1 miljardu latu). Attiecīgi pamatražošanas peļņa (pirms nodokļu nomaksas) bija 459 miljoni ASV dolāru (237 miljoni latu). Ieņēmumi no tehnoloģiju pakalpojumiem pieauga par 3%, savukārt no konsultāciju un integrāciju pakalpojumiem – par 8%, bet no ārpakalpojumiem – par 12%.

HP pakalpojumi ir viena no vadošajām globālo IT pakalpojumu grupām, piedāvājot konsultācijas un plašu pakalpojumu klāstu, lai izprastu klientu biznesa vajadzības un nodrošinātu atbilstošu risinājumu ar integrācijas projektu palīdzību vai ar pieskaņotu (customized) infrastruktūras atbalsta risinājumu.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu