«Standard & Poor's» brīdina par iespēju samazināt Portugāles kredītreitingu (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Starptautiskā reitingu aģentūra «Standard & Poor's» trešdien brīdināja Portugāli, ka tuvāko mēnešu laikā varētu pazemināt tās kredītreitingu, ja valsts nespēs sasniegt budžeta samazināšanas mērķus.

Aģentūra valsts kredītreitingu patlaban noteikusi «BB» līmenī ar negatīvu nākotnes perspektīvu.

«Standard & Poor's» norāda, ka aizvien pieaug riski valsts fiskālās konsolidācijas mērķiem un iespējamība, ka tā nespēs ievērot pašreizējās glābšanas programmas prasības.

Kā ziņots, Portugāles konstitucionālās tiesas augusta beigās pieņemtajam lēmumam noraidīt valdības plānu valsts ierēdņiem pieņemt piespiedu pārkvalifikāciju vai saskarties ar riskiem zaudēt darbu.

«Standard & Poor's» norāda, ka šī situācija rada šaubas, vai Portugāle būs spējīga ievērot ambiciozos parādsaistību stabilizēšanas mērķus, kas noteikti Eiropas Savienības un Starptautiskā Valūtas fonda izstrādātajā programmā.

Aģentūra arī saskata aizvien lielāku risku, ka Portugāle nākamā gada sākumā nespēs atgūt pilnvērtīgu piekļuvi kapitāla tirgum un valdībai būs nepieciešama otra palīdzības programma pēc pašreizējās programmas termiņa beigām 2014.gada jūnijā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu