Inčukalna gāzes krātuves urbumu remontu par 14 miljoniem veiks Gazprom (36)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

AS «Latvijas Gāze» Inčukalna pazemes gāzes krātuves 24 urbumu remontu veiks «Gazprom Georesurs», liecina Iepirkumu uzraudzības biroja informācija. «Gazprom Georesurs» konkursā izteikusi saimnieciski izdevīgāko piedāvājumu un apņēmusies remontus veikt par aptuveni 14 miljoniem eiro. Konkursa uzvarētāja ir Krievijas gāzes koncerna «Gazprom» meitaskompānija.

Kā norādīts koncerna mājaslapā, «Gazprom Georesurs» izveidota 2008.gadā uz resursu izpētes uzņēmuma «Gazpromgeofizika» bāzes. Uzņēmumam ir 16 filiāles un 22 vienības, kas veic «Gazprom» uzņēmumu pilnu servisa apkalpošanu.

Uzņēmums veic ģeofizisko, ģeoloģisko un tehnoloģiju izpēti, īsteno darbus pazemes gāzes krātuvēs, nodarbojas ar seismisko darbu, spridzināšanu, urbumu remontu un nostiprināšanu u.c.

Kā liecina «Firmas.lv» informācija, AS «Latvijas Gāze» apgrozījums 2012.gadā bijis 608 miljoni eiro, bet peļņa - 32,6 miljoni eiro. Lielākais «Latvijas Gāzes» akcionārs ir Vācijas «E.ON Ruhrgas International GmbH», kurai pieder 47,2% akciju, 34% pieder Krievijas kompānijai «Gazprom», bet 16% - SIA «Itera Latvija».

AS «Latvijas Gāze» struktūrā ir Inčukalna pazemes gāzes krātuve, kas nodrošina reģionālās gāzes apgādes stabilitāti. Vasaras sezonā, kad dabasgāzes patēriņš reģionā ir vairākas reizes mazāks nekā aukstajā laikā, dabasgāze tiek iesūknēta krātuvē, lai apkures sezonā to piegādātu klientiem Latvijā, Igaunijā, Krievijas ziemeļrietumu reģionā un mazākos apjomos Lietuvā.

Lielākā Inčukalna gāzes krātuves kapacitāte bijusi 4,47 miljardi kubikmetru, no kuriem 2,32 miljardi bija aktīvā jeb regulāri izsūknējamā dabasgāze.

Pieaugot dabasgāzes patēriņam reģionā, Inčukalna pazemes gāzes krātuves kapacitāti ir iespējams palielināt līdz 3,2 miljardiem kubikmetru aktīvās dabasgāzes, kas pilnībā nodrošinās Latvijas un reģiona vajadzības pēc kurināmā.

Komentāri (36)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu