Pēc Ķīnas īstenotās procentlikmju samazināšanas pieaug dolāra kurss

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

ASV dolāra kurss iepretī citām vadošajām valūtām otrdien pieauga par gandrīz vienu procentu, riskantākajiem aktīviem piedzīvojot vērtības pieaugumu pēc Ķīnas centrālās bankas īstenotās procentlikmju samazināšanas, vēstīja aģentūra «Reuters».

Ķīnas centrālā otrdien banka paziņoja, ka no trešdienas pazeminās viena gada aizdevumu bāzes likmi par 0,25 procentpunktiem līdz 4,6%. Banka arī atviegloja prasības par rezervēm komercbankām.

Monetārā mīkstināšana sekoja pēc tam, kad Ķīnas akciju biržu indeksi strauji saruka, sasniedzot zemāko līmeni kopš decembra.

Likmes samazināšana izraisīja ASV nākotnes darījumu ar akcijām kursa pieaugumu par 4%, bet Eiropas nozīmīgāko akciju indekss «FTSEurofirst 300» pieauga par 4,2%, atgūstot lielāko daļu pirmdien zaudētās vērtības.

Palielinājās arī dabas resursu cenas.

Dolāra kurss pret Japānas jenu pieauga par 1,6% - līdz 120,23 jenām par dolāru, bet eiro vērtība kritās par 1,6% - līdz 1,14785 dolāriem par eiro salīdzinājumā ar 1,1715 dolāriem par eiro pirmdien, kad eiro vērtība pret dolāru sasniedza pēdējo septiņu mēnešu augstāko līmeni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu