Aprīļa sākumā 34 personām parāds valsts budžetam pārsniedz € divus miljonus

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Šogad aprīļa sākumā Latvijā virs diviem miljoniem eiro parāds valsts budžetam bija 34 personām, kas ir par vienu personu mazāk nekā mēnesi iepriekš, liecina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) apkopotie dati par simts lielākajiem nodokļu parādiem budžetā.

Sarakstā iekļautie simts nodokļu parādnieki valstij 1.aprīlī bija parādā kopumā 264,344 miljonus eiro, kas ir par 3,7% vairāk nekā mēnesi iepriekš.

Nodokļu parādnieku saraksta līderis aprīļa sākumā bija elektronisko ierīču, telekomunikāciju iekārtu un to daļu vairumtirdzniecības uzņēmums «M4U», kura parāds bija 31,913 miljoni eiro. «M4U» vienīgais īpašnieks ir Krievijas pilsonis Artjoms Voropajevs. Atbilstoši VID lēmumam kompānijas saimnieciskā darbība ir apturēta kopš 2015.gada 19.oktobra, taču pērn 19.jūnijā sākts tās likvidācijas process.

Seko privātpersona Jevgeņijs Jakovļevs, kura parāds aprīļa sākumā budžetā bija parādā 19,16 miljonus eiro. Savukārt trešais lielākais nodokļu parāds - 9,197 miljons eiro - bija degvielas, kurināmā un līdzīgu produktu vairumtirgotājam «AVT Nafta». Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir «Solar Holding». Tālāk seko privātpersona Vadims Mitrofanovs ar 8,973 miljonu eiro parādu.

Piektajā vietā ierindojies metālizstrādājumu ražotājs «Krāsainie lējumi» ar 8,868 miljonu eiro parādu, bet sestais lielākais parādnieks mēneša sākumā bija kompānija «Ormus» ar 8,778 miljonu eiro parādu. Uzņēmums pieder privātpersonai Valtam Straujajam. Seko uzņēmums «Eco Tyre Baltics», kura parāds pagājušā mēneša sākumā bia 8,019 miljoni eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Baltkrievijas pilsonis Emīls Jarmohins.

Uzņēmuma «Baltic Lumber Products» parāds ša mēneša sākumā bija 5,749 miljoni eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Igaunijas uzņēmums «Baltic Autoinvest Group». Savukārt kompānijas «Future Vision» parāds bija pieaudzis līdz 5,369 miljoniem eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Lielbritānijas pilsonis Mohammads Ghalibs.

Lielāko parādnieku desmitnieku ša mēneša sākumā noslēdz mežsaimniecības, būvniecības un vairumtirdzniecības joms uzņēmums «Cobold» ar 4,035 miljonu eiro parādu. Šī uzņēmuma īpašnieki ir divas Latvijas privātpersonas – Vents Valainis un Jānis Bērziņš.

Aprīļa sākumā 100 lielāko parādnieku sarakstā bija arī tādi uzņēmumi kā degvielas mazumtirgotājs «East-West Transit» ar 1,774 miljonu eiro parādu, «Dzintars» ar 2,296 miljonu eiro parādu, «Pilsētmāju institūts Urban Art» ar 1,851 miljona eiro parādu, «Carnikavas konservi» ar 1,332 miljonu eiro parādu un citi.

Pagājušā mēneša sākumā 100 lielākie parādnieki valstij bija parādā kopumā 254,99 miljonus eiro.

VID ir finanšu ministra padotībā esoša tiešās pārvaldes iestāde, kas nodrošina nodokļu maksājumu un nodokļu maksātāju uzskaiti, valsts nodokļu, nodevu un citu valsts noteikto obligāto maksājumu iekasēšanu Latvijas teritorijā, kā arī iekasē nodokļus, nodevas un citus obligātos maksājumus Eiropas Savienības budžetam, īsteno muitas politiku un kārto muitas lietas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu