Mežciems - vēl viena Zolitūde. Jaunais projekts draud sabrukt kuru katru brīdi

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: skaties.lv

Šā gada novembrī Latvijā pieminēs trešo gadadienu kopš Zolitūdes traģēdijas, kad bojā gāja 54 cilvēki. Šobrīd notiek tiesvedība pret iespējamajiem vainīgajiem, un nav zināms, kad un kā tā beigsies. Nelaimes priekšvēstneši bija manāmi krietni pirms traģēdijas. Ar lūgumu pievērst uzmanību iespējamās traģēdijas priekšvēstnešiem Bez Tabu redakcijā vērsušies Mežciema iedzīvotāji Rīgā.

Pirms deviņiem gadiem būvētā daudzstāvu ēkā konstatēti bojājumi un ieslēgušās arī trauksmes signalizācijas. Piecu stāvu ēkas iedzīvotāji 7. septembrī pirmo reizi pamanījuši, ka zem mājas esošajā pazemes autostāvvietā saplaisājusi konstrukciju turošā kolonna.

Pārsedzē parādījušās plaisas, un redzams, ka bruģis ēkas priekšā daudzviet pamatīgi iesēdies.

Izrādās, trauksmes signalizācija jau vairākkārt esot skanējusi arī vasaras izskaņā. Sieviete, kura te dzīvo, Zolitūdes traģēdijā ir zaudējusi tuvu draudzeni, tādēļ uz trauksmes signalizāciju reaģē jūtīgāk nekā citi.

Par signalizāciju vasarā apsaimniekotājs paziņojis, ka tā bijusi mācību trauksme.

Šobrīd pēc kolonnas bojājumiem gan pie mājas durvīm parādījies apsaimniekotāja paziņojums, ka ēkas bojājumi var ietekmēt cilvēku veselību, dzīvību, kā arī uzskaitīti veicamie darbi.

Taču mājas iedzīvotāji apgalvo, ka jau gandrīz nedēļa apkārt, bet nekāda kustība neesot bijusi.

Foto: skaties.lv

Apsaimniekotājs saka, ka ēkas vizuālo apskati, kā to nosaka likums, viņi veicot katru gadu. To, ka ar māju kaut kas nav kārtībā, pierāda jau arī iepriekš veiktā pārbaude. Starp citu,

jāskatās, vai māja vispār izbūvēta pēc projekta, jo vietā, kur kolonna saplaisājusi, esot bijis jābūt divām kolonnām!

Bet tas vēl jāpārbauda.

Interesanti, ka ēkas būvniekam «Dzimtā sēta» ierosināta maksātnespēja, tātad, pat pierādot viņu vainu, neko piedzīt vairs nevarēs!


KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu