Lidostas «Rīga» apgrozījums pirmajā pusgadā pieaudzis par 3%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva

VAS «Starptautiskā lidosta «Rīga«» apgrozījums šogad pirmajā pusgadā bija 25,1 miljons eiro, kas ir par 3% vairāk nekā 2016.gada attiecīgajā periodā, savukārt uzņēmuma peļņa bija 799 000 eiro, pavēstīja lidostas Komunikācijas vienības vadītāja Laura Karnīte.

Viņa informēja, ka tostarp lidostas ieņēmumi no aviācijas pakalpojumiem 2017.gada pirmajā pusgadā bija 14,3 miljonu eiro apmērā, kas salīdzinājumā ar 2016.gada attiecīgo periodu un plānoto budžetu ir pieaugums par 3%. Aviācijas ieņēmumu lielāko daļu veido ieņēmumi no pakalpojumiem, kuru maksas nosaka normatīvie akti par lidlaukā sniegto pakalpojumu maksu un lidlaukā sniegto drošības un glābšanas pasākumu maksu.

Savukārt lidostas ienākumi no neaviācijas pakalpojumiem minētajā laika periodā bija10,7 miljonu eiro apmērā, kas arī ir pieaugums par 3% salīdzinājumā ar 2016.gada attiecīgo periodu. Galvenie lidostas neaviācijas pakalpojumu virzieni ir telpu un zemes iznomāšana un citi pakalpojumi.

«Lidostas pirmā pusgada finanšu rādītāji atspoguļo sabalansēto attīstības modeli, kur lidostas ieņēmumu grozu vienlīdz veido gan aviācijas, gan neaviācijas pakalpojumi. Esmu gandarīta, ka, neraugoties uz miljoniem vērtajām investīcijām, ko Rīgas lidosta jau vairākus gadus iegulda un turpinās ieguldīt infrastruktūras attīstībā, uzņēmums pirmo pusgadu ir noslēdzis ar peļņu,» sacīja lidostas «Rīga» valdes priekšsēdētāja Ilona Līce.

Šogad pirmajā pusgadā starptautiskajā lidosta «Rīga» apkalpoja 2,747 miljonus pasažieru, kas ir par 8,7% vairāk nekā pērn pirmajā pusgadā.

Starptautiskā lidosta «Rīga» ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs. No lidostas ziemas sezonā iespējams doties uz vairāk nekā 60, bet vasaras sezonā - uz gandrīz 90 galamērķiem, ko nodrošina 20 aviosabiedrības. 2016.gadā lidosta «Rīga» apkalpoja vairāk nekā 5,4 miljonus pasažieru - gandrīz 45% no kopējā Baltijas valstu pasažieru skaita.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu