Latvija pilnīgi vai daļēji izpildījusi 39 no 44 OECD rekomendācijām kukuļošanas apkarošanā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare / LETA

Latvija pilnīgi vai daļēji izpildījusi 39 no 44 Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) Pretkukuļošanas darba grupas sniegtajām rekomendācijām kukuļošanas apkarošanā, informēja Tieslietu ministrijas (TM) pārstāve Lana Ivulāne.

Latvijas delegācija, TM valsts sekretāra vietnieces Lailas Medinas vadībā, šodien piedalījās OECD Pretkukuļošanas darba grupas plenārsēdē, kur sniedza pilnu ziņojumu par Latvijas paveikto OECD 2.fāzes rekomendāciju izpildē, kā arī saņēma novērtējumu.

Darba grupa norādīja, ka Latvija ir veikusi būtiskus soļus 2.fāzes rekomendāciju izpildē. No 44 rekomendācijām Latvija pilnībā ir izpildījusi 26 rekomendācijas, 13 - daļēji izpildījusi un 5 rekomendācijas nav izpildītas.

«Esmu patiesi gandarīts par Latvijas pastāvīgās delegācijas OECD Pretkukuļošanas darba grupas paveikto. Ir patīkami dzirdēt OECD pozitīvās atziņas, ka Latvija progresē rekomendāciju izpildē. Neskatoties uz to, Latvijai vēl ir daudz darāmā un 2018.gada oktobra plenārsēdē būs jāsniedz ziņojums par to rekomendāciju izpildi, kuras ir uz šo brīdi vai nu daļēji izpildītas, vai neizpildītas, tai skaitā par trauksmes cēlēju aizsardzības likumprojekta virzību Saeimā, Latvijas spēju izmeklēt un saukt pie atbildības personas par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu un kukuļdošanu, kā arī par efektīvu noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanas novēršanas sistēmas nodrošināšanu.», atzīmē TM valsts sekretārs Raivis Kronbergs.

Detalizētu informāciju par Latvijas sasniegto progresu un ieviestajām rekomendācijām sniedza vairāki Latvijas delegācijas dalībnieki - Latvijas pastāvīgās delegācijas OECD Pretkukuļošanas darba grupas vadītāja Laila Medina, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) direktors Jēkabs Straume un Finanšu un kapitāla tirgus komisijas priekšsēdētāja vietniece Gunta Razāne.

Latvijas delegācijas sastāvā ir pārstāvji no TM, KNAB, Ģenerālprokuratūras, Finanšu ministrijas, Valsts ieņēmumu dienesta, kā arī un Latvijas pārstāvniecības OECD pārstāvji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu