«Madara Cosmetics» koncerna apgrozījums deviņos mēnešos pieaudzis par gandrīz 35%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Kosmētikas ražotāja «Madara Cosmetics» koncerna apgrozījums šogad deviņos mēnešos bija 5,41 miljons eiro, kas ir par gandrīz 35% vairāk nekā pagājušā gada attiecīgajā periodā, teikts kompānijas sniegtajā informācijā biržai «Nasdaq Riga».

Tostarp 2017.gada trešajā ceturksnī «Madara Cosmetics» koncerna apgrozījums palielinājies par 29%, sasniedzot 1,825 miljonus eiro. Latvijā koncerna pārdošanas apmēri trešajā ceturksnī pieauguši 13% salīdzinājumā ar pagājušā gada trešo ceturksni, kamēr pārējās Eiropas Savienības valstīs kāpums bijis par 22%, bet ārpus Eiropas Savienības - 2,7 reizes.

«Būtisks pārdošanas pieaugums ārpus Eiropas Savienības saistīts ar sezonālām svārstībām un pašreiz nav pamata domāt, ka tik straujš pieaugums ārpus Eiropas Savienības saglabāsies turpmākajos periodos,» atzīmē kompānijas pārstāvji.

Vienlaikus «Madara Cosmetics» pārstāvji arī norāda, ka, pēc iepriekšējo gadu pieredzes, trešajā ceturksnī pārdošanas apmēri ir mazāki nekā ceturtajā ceturksnī, kas ir saistīts ar mazāku aktivitāti vasaras mēnešos uzņēmumam nozīmīgākajos Eiropas valstu tirgos.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka 2016.gadā «Madara Cosmetics» apgrozījums bija 5,545 miljonu eiro apmērā, kas ir par 41,6% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 62%, sasniedzot 791 850 eiro.

«Madara Cosmetics» akcijas kopš 2017.gada 10.novembra kotē biržas «Nasdaq Riga» alternatīvajā tirgū «First North»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu