Latvijā trešajā ceturksnī straujākā ekonomikas izaugsme Baltijā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijā šogad trešajā ceturksnī bija straujākais iekšzemes kopprodukta (IKP) pieaugums Baltijā, liecina Latvijas Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Latvijā 2017.gada trešajā ceturksnī IKP salīdzinājumā ar 2016.gada trešo ceturksni, pēc sezonāli neizlīdzinātajiem datiem, salīdzināmajās cenās pieaudzis par 5,8%, Igaunijā ekonomika augusi par 4,2%, bet Lietuvā, pēc sākotnējā novērtējuma datiem, IKP pieaudzis par 3,1%.

Vienlaikus iepriekšējos četrus ceturkšņus Latvijā bija lēnākā ekonomikas izaugsme Baltijā.

Tostarp ceturksni iepriekš - šogad otrajā ceturksnī salīdzinājumā ar 2016.gada otro ceturksni - Latvijas IKP auga par 4%, kamēr Lietuvas ekonomikā bija izaugsme 4,1% apmērā, bet Igaunijā - par 5,7% apmērā. Arī 2017.gada pirmajā ceturksnī salīdzinājumā ar 2016.gada pirmo ceturksnī Latvijas IKP palielinājās par 4%, kamēr Lietuvas IKP auga par 4,1%, bet Igaunijas - par 4,6%.

Savukārt pirms gada - pagājušā gada trešajā ceturksnī salīdzinājumā ar iepriekšējā gada trešo ceturksni - Latvijas IKP palielinājās par 0,5%, Lietuvas - par 1,8%, bet Igaunijas - par 2%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu