«Altum» izraudzījies divus fondu pārvaldniekus sēklas un sākuma ieguldījumiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

«Attīstības finanšu institūcija «Altum«» («Altum») izraudzījusies divus fondu pārvaldniekus sēklas un sākuma ieguldījumiem, pavēstīja institūcijas sabiedrisko attiecību speciāliste Sandra Eglīte.

Viņa informēja, ka atbilstoši iepirkuma komisijas lēmumam tiesības slēgt līgumu piešķirtas SIA «AIFP Imprimatur Capital Fund Management» un personu apvienībai, kurā ir Ēriks Fricsons, Andris Keziks un Zigmārs Reklaitis.

Sēklas un sākuma kapitāla fondu pārvaldītāji veiks ieguldījumus straujas izaugsmes un inovatīvos uzņēmumos. Katram pārvaldītājam «Altum» piešķirs Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējumu 15 miljonu eiro apmērā, kurus pārvaldnieki katrs sadalīs divos atsevišķos fondos - sēklas kapitāla ieguldījumu fondā un sākuma kapitāla ieguldījumu fondā. No privātajiem finansētājiem jaunie fondi piesaistīs vēl astoņus miljonus eiro, tādējādi kopējais sēklas un sākuma kapitāla fondu apmērs sasniegs 38 miljonus eiro. Sēklas kapitāla fondos ieguldījums vienā uzņēmumā būs līdz 250 000 eiro, savukārt sākuma kapitāla fondu ieguldījums vienā uzņēmumā būs līdz diviem miljoniem eiro.

«Sēklas un sākuma kapitāla fondi pievienosies pavisam nesen darbību uzsākušajiem trim akcelerācijas fondu pārvaldniekiem un izaugsmes riska kapitāla fondam «ZGI-4«. Tādējādi šogad būsim sekmīgi uzsākuši visu jaunās paaudzes riska kapitāla fondu darbību un radījuši nepieciešamo augsni inovatīvu, strauji augošu ideju attīstībai globālā līmenī, vienlaikus nodrošinot pēctecību iepriekšējā perioda fondu darbībai. Kopējais Eiropas fondu finansējums riska kapitāla investīcijām ir 75 miljoni eiro, kuriem papildus fondi piesaistīs vairāk nekā 40 miljonus eiro no privātajiem finansētājiem. Līgumus ar sēklas un sākuma kapitāla fondiem plānojam noslēgt pēc likumā noteiktā pārsūdzību termiņa beigām – nākamā gada sākumā,» sacīja «Altum» valdes loceklis Juris Vaskāns.

Fondu pārvaldītāju atlasē kopumā tika iesniegti pieci piedāvājumi. Iepirkuma komisijā strādāja Ekonomikas ministrijas, Finanšu ministrijas un «Altum» eksperti, kā arī bija pieaicināti Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas riska kapitāla augstas raudzes speciālisti.

«Altum» ir valsts kapitālsabiedrība, kas ar valsts atbalsta finanšu instrumentu palīdzību sniedz atbalstu noteiktām mērķa grupām finanšu instrumentu veidā (aizdevumi, garantijas, ieguldījumi riska kapitāla fondos u.c.), konkrētu programmu ietvaros, papildinot to arī ar nefinanšu atbalstu (konsultācijas, mentorings), kā arī realizējot citas valsts deleģētas funkcijas. «Altum» 40% akciju turētājs ir Finanšu ministrija, 30% akciju turētājs - Ekonomikas ministrija un 30% akciju turētājs - Zemkopības ministrija.

«Altum» obligācijas ir iekļautas biržas «Nasdaq Riga» parāda vērtspapīru sarakstā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu