Izsludināts konkurss uz «Latvenergo» valdes locekļa amatu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Izsludināts konkurss uz energokompānijas «Latvenergo» valdes locekļa amatu, liecina kompānijas publiskotā informācija.

Amata pretendentiem nepieciešamas zināšanas un izpratne par «Latvenergo» un tā koncerna darbības jomām; valsts kapitālsabiedrību darbību un to pārvaldi, korporatīvās pārvaldības principiem; pārmaiņu vadību, inovāciju ieviešanu; informācijas tehnoloģiju pielietošanu biznesa procesu vadībā, aktualitātēm informācijas tehnoloģiju attīstībā; finanšu, risku un personāla vadību; teicamas valsts valodas, teicamas angļu valodas zināšanas, kā arī vēlamas krievu valodas zināšanas.

«Latvenergo» valdes locekļa amata kandidātiem tiek prasīta augstākā izglītība (vēlams dabaszinātnēs/ inženierzinātnēs/ sociālajās un tiesību zinātnēs/ datorzinātnēs); pieredze biznesa vadībā stratēģiskā līmenī un/vai operatīvā līmenī ar dalību stratēģisku lēmumu pieņemšanā lielā kapitālsabiedrībā ne mazāk kā trīs gadus, vēlama daudzveidīga pieredze un pieredze starptautiskās globāla mēroga kompānijās, tostarp ārpus Latvijas; pieredze pārmaiņu vadībā - procesu optimizācijas un uzlabošanas projektu vadībā; pieredze komandu darbā - komandu veidošanā, vadīšanā, iekļaušanās jaunās komandās, komandas darba produktivitātes paaugstināšanā; pieredze stratēģiju izstrādē, konceptuālu dokumentu veidošanā; prasmes prezentēt, argumentēt, pārliecināt, veidot konstruktīvu diskusiju.

Valdes locekļa amata kandidātam jāpiemīt arī izcilām darbaspējām, motivācijai sasniegt rezultātus profesionālajā darbībā, kā arī spējai uzņemties atbildību par savu prasmju un spēju attīstību.

Konkursam iespējams pieteikties līdz 2018.gada 20.februārim (ieskaitot).

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka darbu «Latvenergo» valdē no 1.marta nolēmis atstāt valdes loceklis Guntis Stafeckis. Šādu lēmumu viņš pieņēmis, lai nostiprinātu veselību. Stafeckis «Latvenergo» valdes locekļa un Tehnoloģiju un atbalsta direktora amata pienākumus pilda kopš 2015.gada.

Šobrīd «Latvenergo» valdes priekšsēdētājs ir Āris Žīgurs, kā arī valdē strādā Uldis Bariss, Māris Kuņickis un Guntars Baļčūns.

«Latvenergo» koncerns ir Baltijas mēroga energouzņēmums, kas nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un pārdošanu, elektroenerģijas sadales pakalpojuma nodrošināšanu un pārvades sistēmas aktīvu nomu. «Latvenergo» obligācijas kotē biržas «Nasdaq Riga» parāda vērtspapīru sarakstā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu