«Latvijas kuģniecības» akcijas izslēgs no biržas «Nasdaq Riga»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Kuģošanas kompānijas «Latvijas kuģniecība» akcijas izslēgs no biržas «Nasdaq Riga», teikts biržas paziņojumā.

«Nasdaq Riga» valde otrdien apstiprinājusi «Latvijas kuģniecības» pieteikumu 200 miljonu uzrādītāju akciju izslēgšanai no biržas oficiālā saraksta, par pēdējo akciju kotācijas dienu nosakot otrdienu.

«Latvijas kuģniecības» akcionāri 2017.gada 20.decembrī ārkārtas sapulcē nolēma izslēgt uzņēmuma akcijas no regulētā tirgus. Akcionāri izteica arī «Latvijas kuģniecības» akciju atpirkšanas galīgo piedāvājumu.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome atļāvusi «Vitol Netherlands B.V.» («Vitol») izteikt «Latvijas kuģniecības» akciju atpirkšanas galīgo piedāvājumu. Vienas akcijas atpirkšanas cena galīgajā piedāvājumā bija noteikta 0,71 eiro.

Tāpat ziņots, ka 2017.gada deviņos mēnešos «Latvijas kuģniecības» koncerns strādāja ar 62,467 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 6,5% mazāk nekā 2016.gada attiecīgajā periodā, taču koncerns guva peļņu 11,944 miljonu eiro apmērā pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš.

«Latvijas kuģniecība» veic kravu pārvadājumus visās pasaules jūrās un okeānos, apmāca un komplektē starptautiskajām konvencijām atbilstošas apkalpes, kā arī piedāvā kuģu tehnisko menedžmentu saviem un citu kuģniecību kuģiem. «Latvijas kuģniecības» akcijas biržā «Nasdaq Riga» iekļāva 2002.gada 26.jūnijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu