Rubesa: Vienošanās gadījumā «Rail Baltica» var saņemt no ES € 0,8 līdz 1 miljardu tuvākajos gados

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Ja Baltijas valstis var panākt nepieciešamās vienošanās saistībā ar «Rail Baltica» ātrgaitas dzelzceļa projekta īstenošanu, ir ļoti augsta iespējamība, ka projekts tuvākajos gados no Eiropas Savienības varētu saņemt no 800 miljoniem līdz vienam miljardam eiro, šodien Saeimas Eiropas lietu komisijas sēdē sacīja Baltijas valstu kopuzņēmuma «RB Rail» valdes priekšsēdētājas Baiba Rubesa.

Viņa norādīja, ka, ja Baltijas valstis spēj vienoties par projekta vienu ieviešanas modeli, tad attiecīgo summu ir iespējams saņemt līdz 2020.gadam. Lai saņemtu šo naudu, projekta partneriem arī jāveic atsevišķas specifiskas aktivitātes.

«Šī nauda ir tā, kas ir uz spēles» nesaskaņu dēļ starp Baltijas valstīm, sacīja Rubesa. Kopā būs nepieciešami četri miljardi eiro «Rail Baltica» īstenošanai, skaidroja «RB Rail» valdes priekšsēdētāja.

Eiropas Komisijas Latvijas pārstāvniecības vadītāja Inna Šteinbuka norādīja, ka vēl vairāk līdzekļu varētu būt pieejami Eiropas Savienības plānošanas periodā. Līdz ar to viņa cer, ka projekta īstenošana turpināsies un domstarpību dēļ netiks zaudēta iespēja saņemt šos līdzekļus.

Kā ziņots, šodien komisijas sēdē tika diskutēts par «Rail Baltica» ātrgaitas dzelzceļa projekta norisi, tādējādi demonstrējot Saeimas atbalstu projekta īstenošanai, aģentūru LETA informēja parlamenta preses dienestā.

Kā iepriekš norādīja komisijas priekšsēdētāja Lolita Čigāne (Par!/V), deputātus bažīgus darījuši notikumi, kas met ēnu pār projekta virzību, precīzāk, neskaidrība par valdes priekšsēdētājas Rubesas turpmāko darbību kopuzņēmumā «RB Rail», jo akcionāru sapulcē Lietuvas un Igaunijas akcionāri balsojuši par viņas atstādināšanu no amata.

Viņasprāt, sekmīgai projekta realizācijai svarīgi tuvākajā laikā rast risinājumu domstarpībām un līdz marta beigām starp Baltijas valstīm panākt vienošanos par «RB Rail» turpmāko vadību.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Svarīgākais
    Uz augšu