Vēlreiz tiks vākti paraksti par vienīgā mājokļa neaplikšanu ar NĪN

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) šodien atkārtoti parakstu vākšanai reģistrēja partijas «No sirds Latvijai» (NSL) iesniegto likumprojektu, kas paredz iedzīvotāja viena nekustamā īpašuma, kurā viņš dzīvo, neaplikšanu ar nekustamā īpašuma nodokli (NĪN).

Iepriekš par likumprojektu gada laikā netika savākti nepieciešamie vienas desmitās daļas jeb 155 224 vēlētāju parakstu, lai to varētu iesniegt Saeimā. CVK Parakstu vākšanas sistēmā tika reģistrēti 29 500 parakstu.

Savukārt biedrības «Atvērtās pārvaldības partnerība Latvijā» sagatavoto līdzīgo likumprojektu CVK šodien nolēma nodot atpakaļ iesniedzējiem konstatēto trūkumu novēršanai.

Kā ziņots, NSL sagatavotie grozījumi likumā «Par nekustamā īpašuma nodokli» paredz, ka ar nekustamā īpašuma nodokli neapliek vienu Latvijas fiziskās personas īpašumā esošo nekustamo īpašumu, kurā tā ir deklarējusi dzīvesvietu un dzīvo, kā arī šim nekustamajam īpašumam piekritīgo zemes platību pilsētās un ciemos līdz 1500 kvadrātmetriem, bet viensētās - līdz diviem hektāriem, aģentūru LETA iepriekš informēja politiskajā spēkā.

NSL līdere Inguna Sudraba iepriekš apliecināja, ka NSL neplāno aicināt par šo jautājumu rīkot referendumu, ņemot vērā, ka Satversme aizliedz tautas nobalsošanai nodot likumu par nodokļiem.

NSL politiķi norādīja, ka Latvijas iedzīvotāji nevar gaidīt gadiem, jo nesamērīgais nodoklis tiek piedzīts bezstrīdus kārtībā un īpašums tiek zaudēts. Daļa iedzīvotāju, lai saglabātu savas dzimtas mājas vai savu vienīgo mājokli, nodokli cenšas samaksāt, samazinot savus izdevumus veselības aprūpei, pārtikai, izglītībai un citām vajadzībām, kā rezultātā pasliktinās dzīves kvalitāte, vērsa uzmanību partijas pārstāvji.

NSL aicināja reģistrēt parakstu vākšanai grozījumus, lai tauta var īstenot Satversmē noteiktās likumdošanas tiesības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu