Jauks nost Lubānas tirgu; vietā būs tirdzniecības centrs

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET lasītājs

Pie portāla TVNET vērsās kāda satraukta Pļavnieku iedzīvotāja: Lubānas tirgus ir vieta, kur cilvēkiem, sevišķi ar zemākiem ienākumiem, izdevīgāk iepirkties, taču tam draudot nojaukšana. Rīgas pilsētas būvvaldē TVNET noskaidroja, ka zeme pieder privātam īpašniekam un viņam jau ir izsniegta būvatļauja. Paredzēts, ka tirgus vietā būs tirdzniecības centrs.

«Pļavniekos senāk bija daudzas skaistas skulptūras, kas krāsainā metāla zagļu drudža laikā tika sapostītas. Tagad Rīgu pārņēmis jauns drudzis – tirdziņu likvidācija. Man tāpat kā daudziem šajās blokmājās dzīvojošiem cilvēkiem (un mūsu vidū ir daudzi latvieši – par spīti mītam, ka šis ir tikai «krievu rajons») sāp, ka nupat kapu zvans skan arī mūsu Lubānas tirgum. Vienkāršam cilvēkam, kam nav bankas kontā milzu iekrājumi no otkatiem vai kontrabandas darījumiem, tirgus ir svarīga iepirkšanās vieta, jo palīdz vismaz nedaudz ietaupīt,» raksta iedzīvotāja.

Satraucas par to, ka uzcels lielveikalu un palielināsies transporta plūsma

Vietējā iedzīvotāja norāda: cik noprotams no tā, ko var uzzināt par jauno projektu, te taps kārtējais lielveikals – tieši blakus bērnudārzam.

«Droši vien kāds projekta bīdītājs teiks, ka, lūk, būs piecas jaunas darbvietas un sakārtota vide, un autostāvvietas. Bet aizmirsīs pateikt par smagajām automašīnām, kas kursēs gar logiem turpu šurpu, un izplūdes gāzēm, kas smacēs mūs visus. Protams, pavisam aizmirsies piebilst par būvniecības darbiem, kas notiks uz mūsu nervu un veselības rēķina – sākumā visu jauks nost tā, ka putekļi šķīdīs, bet tad sekos pāļu dzīšanas dunoņa un pēc tam jau varēsim sagaidīt arī visas pārējās «ekstras», kas piedien, – miskastes ar žurkām un pircēju mašīnu simtus,» viņa turpina.

Foto: TVNET lasītājs

Vietējie noskaidrojuši, ka Lubānas ielā 113a un 113d ir izsniegta būvatļauja nr. BV18-393-abv/L, kas stājas spēkā 3.maijā. Būvniecību ir ierosinājis SIA Placēns, bet projekta autors ir SIA Diānas Zalānes projektu birojs.

«Kāds veikals tur taps, varam tikai minēt, bet nu, cik var noprast, tas būs kāds ārzemju lielveikals, kam vietējie salāti, puķes un omīšu āboli diez vai šķitīs prioritāte,» piebilst iedzīvotāja.
Rīgas domē TVNET noskaidroja, ka zeme nepieder pašvaldībai, bet tā ir privāta.

Savukārt Rīgas pilsētas būvvaldē TVNET noskaidroja, ka būvatļauja tiešām jau ir izsniegta, taču projekta īstenošana ir sākuma stadijā.

Foto: TVNET lasītājs

Būvvalde skaidro, ka zemes īpašniekam ir izsniegta būvatļauja, taču pašlaik nost nekas netiks jaukts. Vienlaikus būvvatļauja dod iespējas turpināt projektēšanu. Pēc sākotnējās informācijas ir skaidrs, ka daļa tirgus tiks jaukta nost, bet otra tikšot saglabāta.

Tirgus daļā, kuru paredzēts demontēt, plānots būvēt tirdzniecības centru. Pagaidām gan nav skaidrs, cik ilgi tirgus tiks saglabāts.

«Tas [tirgus nojaukšana] nebūs ne rīt, ne parīt, jāuzprojektē, bet pēc tam jāsaskaņo būvvaldē,» norāda būvvaldē. Tāpat pagaidām pašlaik neesot skaidrs, kas tiks darīts ar to daļu, kuru nav paredzēts demontēt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu