«LDz Cargo» pagarina pieteikšanos uz 200 kravas vagonu izsoli

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

VAS «Latvijas dzelzceļš» (LDz) meitasuzņēmums SIA «LDz Cargo» pagarinājis pieteikšanos uz 200 segto dzelzceļa kravas vagonu izsoli, aģentūrai LETA pastāstīja LDz pārstāvis Māris Ozols.

Ņemot vērā, ka šāda tipa vagoni derīgi ekspluatācijai tikai ārpus Krievijas teritorijas un to, ka lielāka interese ir tikai ārzemju uzņēmumiem, kuriem vajadzīgs lielākais laiks dokumentu noformēšanai un maksājumu veikšanai, izsoles pieteikšanās laiks tika pagarināts, lai būtu iespēja pieteikties lielākām pretendentu skaitam, teica Ozols.

Izsoles procedūra tiek organizēta saskaņā ar «LDZ Cargo» apstiprinātajiem izsoles noteikumiem. Mutiskā izsole ar augšupejošu soli notiks 10.jūlijā plkst.13 Dzirnavu ielā 147, k-1, Rīgā, 3.stāvā, 12.kabinetā.

Izsoles sākumcena ir 980 600 eiro, kas veidojas no sertificēta vērtētāja noteiktās vagonu tirgus vērtības 979 700 eiro un ar novērtēšanu saistītām izmaksām 900 eiro.

Papildus nosolītai pirkuma maksai izsoles uzvarētājam būs jāmaksā pārdevējam 28,46 eiro par katru vagonu, par vagonu nogādāšanu uz Daugavpils staciju, kurā tiks veikta vagonu nodošana pircējam. Minētajām summām tiek piemērots pievienotās vērtības nodoklis (PVN).

Par dalību izsolē un izsoles noteikumu izsniegšanu noteikta izsoles dalības maksa 2000 eiro, tajā skaitā PVN, kas netiek atmaksāta izsoles dalībniekiem, kā arī netiek iekļauta pārdošanas cenā.

Izsoles procedūras sekmīgai norisei tiek noteikta izsoles drošības nauda 10% no izsoles sākumcenas, tas ir, 98 060 eiro.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka LDz koncernā ietilpstošā SIA «LDz Cargo» apgrozījums no pamatdarbības 2017.gadā bija 235,3 miljoni eiro, kas ir par 40,2 miljoniem eiro mazāk nekā 2016.gadā. Tomēr uzņēmuma peļņa pirms nodokļiem bija 800 000 eiro.

2018.gada 1.janvārī stājās spēkā izmaiņas Uzņēmumu ienākuma nodokļa likumā, nosakot, ka iepriekšējo gadu laikā uzkrātais atliktais nodoklis vairs nav jāuzskaita, bet līdzšinējā uzkrātā summa jāiekļauj uzņēmuma peļņas vai zaudējumu aprēķinā. Tādēļ «LDz Cargo» peļņa pēc nodokļiem pērn bija 12,6 miljoni eiro. Uzņēmuma pašu kapitāls pieaudzis par vairāk nekā desmit miljoniem eiro un gada beigās sasniedzis 136,6 miljonus eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu