"Sēnītes" vietā plānots būvēt viesnīcu (79)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Kādreiz slavenais Vidzemes šosejas restorāns "Sēnīte" ir likvidēts, liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas SIA "Lursoft" informācija. Lēmums par likvidāciju pieņemts šā gada 12.oktobrī.

Kā sarunā ar "Nozare.lv" vēl šā gada 7.jūlijā atzina atzina viens no "Sēnītes" īpašniekiem, Latvijas kooperatīvās sabiedrības "Centrālā savienība Turība" ("Turība") valdes priekšsēdētājs un AS "Rīgas piena kombināts" (RPK) padomes priekšsēdētājs Ivars Strautiņš, "Sēnītes" vietā tiks būvēta vērienīga viesnīca, cerot uz Eiropas Savienības fondu līdzekļiem.

"Vienu projektu iesniedzām, taču tika mainīti noteikumi un varējām saņemt tikai 300 000 latu, kas uz nepieciešamo piecu līdz desmit miljonu latu fona ir nieks," sacīja Strautiņš, atzīstot, ka tiek turpināti stratēģiskā investora meklējumi, tomēr "krīze ienesusi korekcijas un vairāki potenciālie investori, piemēram, kāda Vācijas viesnīcu tīkla īpašnieki, piedāvājumu atsauca".

Kā toreiz atzina cits "Sēnītes" īpašnieks, "Turības" valdes priekšsēdētāja vietnieks, uzņēmējs Guntis Urlovskis, "Sēnītes" ēkas netika pārdotas un investori meklēti gan austrumu, gan rietumu virzienā. "Projekta dokumentācija ir pilnībā sagatavota, tomēr katrreiz pēdējā brīdī, kad jau šķiet, ka "lietas aizies", no sarunu partneriem saņemam atteikumu. Grūti prognozēt, kā lietas virzīsies, iespējams, no uzrunātajiem investoriem saņemsim pozitīvu atbildi jau tuvākā pusgada laikā, tomēr neko nevar zināt," sacīja Urlovskis.

"Objekts ir tādā stadijā, kādā nu tas ir, un vienīgā izeja ir aktīva investoru meklēšana," jūlijā atzina trešais "Sēnītes" īpašnieks, RPK padomes priekšsēdētāja vietnieks Atis Sausnītis. Viņš sacīja, ka "izklaides industrijā valda grūti laiki, līdz ar to sarežģīti sameklēt uzņēmējus, kas vēlētos ieguldīt nopietnas summas ar šo nozari saistītos projektos".

To, ka steidzami nepieciešama vietas atjaunošana un finanšu piesaiste, apstiprināja Inčukalna novada domes priekšsēdētājs Arvīds Blaus. "Katrā ziņā tas vērtējams kā traucējošs faktors, ka populārajā Vidzemes virzienā šosejas malā stāv nolaists grausts," sacīja Blaus.

Īpašnieku ieceri izveidot atpūtas kompleksu viņš vērtēja skeptiski. "Viņi joprojām cer uz Eiropas naudu, taču, lai restorāns būtu finansiāli izdevīgs, tam jābūt vairāk nekā izcilam un konkurētspējīgam, jo mums jau te ik pēc pāris kilometriem ir pa labam krogam," atzina Blaus, piebilstot, ka vietējie iedzīvotāji nav apmierināti ar grausta atrašanos autobusa pieturas tuvumā, kur "nav elektrības un tumšajos rudens vakaros veidojas visai neomulīga situācija".

2003.gada 3.novembrī tika nodibināta SIA "Restorāns "Sēnīte"", tomēr pērn 1.oktobrī sākta uzņēmuma likvidācija, liecina "Firmas.lv" informācija. Lielākie "Sēnītes" īpašnieki ir "Turība" ar 44,8% un Strautiņam, Sausnītim un Urlovskim pastarpināti piederošā SIA "Ave Astra" ar 43,2%. Viņiem, kā arī Jurim Ozolam nepastarpināti pieder katram vēl pa 3%.

Kā ziņots, tuvākajā laikā plānots izvērtēt valsts un privātajā partnerībā īstenojamā autoceļa Rīga-Sēnīte rekonstrukcijas projekta ietekmi uz valsts budžetu. Konkursā par tiesībām veikt šo izvērtējumu uzvarēja kustības "Par labu Latviju" (PLL) programmas veidotāja Ulda Oša uzņēmums "Konsorts" kopā ar firmu "COWI". PLL aktīvi atbalsta šā projekta realizāciju. Arī Strautiņš un Sausnītis ir PLL dibinātāji.

Komentāri (79)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu