«Mintos»: savstarpējo aizdevumu tirgus pasaulē ļoti strauji attīstās

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Savstarpējo aizdevumu tirgus pasaulē ļoti strauji attīstās, sacīja savstarpējo aizdevumu platformas «Mintos Marketplace» un nebanku kreditētāja «Mintos» valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Šulte.

«Savstarpējo aizdevumu tirgus ļoti strauji attīstās un virzās uz priekšu, bet tirgus daļa, ko vēl iekarot, ir vienkārši milzīga,» teica Šulte.

Viņš norādīja, ka, piemēram, Igaunijā varētu būt jau septiņas platformas, bet Lietuvā ir nodibināta otrā un tiek plānota trešā. «Finanses nav tā biznesa joma, kura darbojas pēc principa «the winner takes it all» jeb «uzvarētājs paņem visu«. Banku ir tūkstošiem, dažādu finanšu pakalpojumu ir tūkstošiem utt. Tas pats attiecas uz savstarpējo aizdevumu platformām. Turklāt to tirgus ir ļoti plašs. Labs piemērs ir ASV - 2014.gadā caur savstarpējo aizdevumu platformām tur tika piesaistīti 10 miljardi ASV dolāru. It kā tas šķiet liels skaitlis. Taču, ja mēs atceramies, ka kopumā ASV nenodrošinātajos kredītos ir izsniegti trīs triljoni dolāru, tad tas ir tāds viens mazs piliens tirgū,» klāstīja Šulte.

Datubāzes «Lursoft» informācija liecina, ka «Mintos « reģistrēts 2014.gada maijā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir miljons eiro un tās īpašnieks ir kompānija «Skillion Ventures», taču «Mintos» ir akciju sabiedrība, un tai Uzņēmumu reģistram nav jāsniedz ziņas par īpašniekiem, tāpēc šī informācija var neatbilst patiesībai. Uzņēmuma padomes priekšsēdētāja ir Ramona Miglāne, bet padomes priekšsēdētāja vietnieks - Latvijas Apdrošinātāju asociācijas prezidents Jānis Abāšins. Padomē strādā arī finanšu konsultanta «Superia Corporate Finance» partneris Mārtiņš Krūtainis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu