Lielākais nodokļu maksātājs pārtikas nozarē pērn bija AS «Latvijas balzams» (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Lielākais nodokļu maksātājs pārtikas nozarē pērn bija alkoholisko dzērienu ražotāja AS «Latvijas balzams» ar nodokļos nomaksātiem 53,164 miljoniem eiro, liecina «Firmas.lv» pēc Valsts ieņēmumu dienesta (VID) datiem sagatavotā informācija.

Otrs lielākais nodokļu maksātājs pārtikas nozarē aizvadītajā gadā bija alus darītava AS «Cēsu alus» ar 22,775 miljoniem eiro, bet trešajā vietā - dzērienu ražotāja SIA «Cido Grupa» ar 19,884 miljoniem eiro.

Ceturtajā vietā ierindojies alkohola ražotāja SIA «Berlat Grupa» ar 17,857 miljoniem eiro, bet piektajā vietā - alus darītava AS «Aldaris» ar 15,245 miljoniem eiro.

Vēl pārtikas nozares lielāko nodokļu maksātāju pirmajā desmitniekā ir gaļas pārstrādes uzņēmums AS «HKScan Latvia» (zīmola «Rīgas miesnieks» produkcijas ražotājs) ar 6,925 miljoniem eiro, ēdienu un ēdiena piedevu ražotājs SIA «Orkla Foods Latvija» (zīmoli «Spilva» un «Gutta») ar 5,264 miljoniem eiro, Latvijas piena pārstrādes uzņēmums SIA «Rīgas piensaimnieks» ar 4,332 miljoniem eiro, graudu pārstrādes uzņēmums AS «Dobeles dzirnavnieks» ar 4,138 miljoniem eiro.

Topu noslēdz piena pārstrādes uzņēmums AS «Rīgas piena kombināts» ar 3,833 miljoniem eiro, kas pērn nomaksāti nodokļos.

LETA jau ziņoja, ka 30.martā Valsts ieņēmumu dienests (VID) un Finanšu ministrija (FM) svinīgi apbalvoja 2016.gada lielākos nodokļu maksātājus.

Šogad netika speciāli apbalvots valstī lielākais nodokļu maksātājs, bet gan tika pasniegtas balvas un atzinības raksti katra Latvijas reģiona lielākajam nodokļu maksātājam mazo, vidējo un lielo nodokļu maksātāju grupā, kā arī tika godināts lielākais darba nodokļu maksātājs, lielākais eksportētājs (pēc eksporta apjoma uz trešajām valstīm vai trešajām teritorijām), lielākais nodokļu maksātājs - valsts, pašvaldību kapitālsabiedrība un 2016.gada debija.

Visvairāk pērn Latvijas valsts kopbudžetā iemaksāja trīs naftas produktu tirgotāji - SIA «Circle K Latvia» (iepriekš «Statoil Fuel & Retail Latvia»), SIA «Neste Latvija» un SIA «Orlen Latvija».

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu