Microsoft partneriem – biznesa attīstības iespējas četru triljonu eiro vērtībā

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pirmdien, 10. jūlijā, Vašingtonā, D.C., sākās Microsoft gadskārtējā partneru konference Microsoft Inspire, kas turpinās līdz 13. jūlijam. Tās ietvaros Microsoft paziņoja, ka šobrīd notiekošā digitālā transformācija rada jaunas biznesa iespējas Microsoft partneruzņēmumiem 4 triljonu eiro (4,5 triljonu ASV dolāru) vērtībā visā pasaulē. Digitālo transformāciju virza mākoņtehnoloģijas, tostarp lietu internets, papildinātā realitāte, mākslīgais intelekts un dati. Konferences laikā Microsoft iepazīstināja ar jauniem pakalpojumiem biznesam – Microsoft 365 un Azure Stack hibrīdmākoņa pakalpojumu platformu.

Gada partneris Latvijā – SQUALIO

Jau 40 gadus Microsoft savā attīstībā balstās uz spēcīgu partneru ekosistēmu, tāpēc gadskārtējā konferencē tradicionāli tiek godināti Microsoft gada partneri. Šogad īpašu atzinību guva Latvijas IT uzņēmums SQUALIO, kas saņēma gada partnera titulu ne tikai Latvijā, bet arī Lietuvā un Baltkrievijā.

Uzņēmums SQUALIO, sadarbībā ar SQUALIO cloud consulting, kļuva par Microsoft gada partneri Latvijā, izstrādājot Azure platformā ceļu satiksmes uzraudzības risinājumu FITS ITEMS, kas būtiski uzlabo ceļu satiksmes drošību un glābj cilvēku dzīvības. Zīmīgi arī minēt, ka tālāko šī risinājuma attīstību un izstrādi veic SQUALIO cloud consulting.

«Partneru ekosistēma veido 95 % no Microsoft kopējā biznesa apjoma. Uz katru Microsoft mākoņpakalpojumu 1 eiro vērtībā partneri saviem klientiem piedāvā risinājumus ar papildu pievienoto vērtību vidēji 4,14 eiro apmērā. Uz mākoņpakalpojumiem orientētajiem uzņēmumiem šis rādītājs pieaug līdz 5,87 eiro,» uzsver Renāte Strazdiņa, Microsoft Latvia vadītāja. «Latvijas IT uzņēmums SQUALIO cloud consulting ir izcils piemērs, kā uz Microsoft mākoņtehnoloģijām tapis risinājums var palīdzēt glābt cilvēku dzīvību un veselību. Turklāt šo risinājumu ir iespējams virzīt arī eksporta tirgos,» ir gandarīta Renāte Strazdiņa.

«Šogad mums ir trīskāršs prieks par sasniegto, jo SQUALIO šogad ir vienīgais uzņēmums visā Eiropā, kurš vienlaikus ir saņēmis trīs Microsoft «Gada partneris 2017» apbalvojumus – Latvijā, Lietuvā un Baltkrievijā. Saņemtā atzinība ir mūsu uzņēmuma ambīciju spoguļattēls un kārtējais pierādījums tam, ka Latvija var!» stāsta SQUALIO valdes loceklis Gatis Ošs.

«Mēs esam ļoti gandarīti, ka risinājums, kuru attīstījām, lai uzlabotu ceļu satiksmes drošību, efektivitāti un mobilitāti, ir guvis pasaules mēroga atzinību! Priecē arī, ka eksperti ir īpaši atzinīgi novērtējuši risinājuma sasniegtos ceļu satiksmes drošības statistikas uzlabojumus ātruma kameru izvietošanas vietās Latvijā. Kā ar jebkuru citu produktu, vislielākais gandarījums ir redzēt, ka produkts tiek lietots, sniedz sociālo un praktisko labumu, kā arī tiek ieteikts citām iestādēm kā atbilstošākais risinājums. Jau šobrīd mēs virzām produktu nākamajiem klientiem gan Eiropā, gan Tuvajos Austrumos, gan arī ASV,» gandarīts par panākumu ir SQUALIO cloud consulting valdes loceklis Aigars Jaundālders.

FITS ITEMS nodrošina vienotu transporta nozares sensoru un datu pārvaldību un apstrādi, izmantojot jaunākās mākoņskaitļošanas un dziļo neironu tīklu sniegtās priekšrocības. Mēs faktiski palīdzam tikt galā ar daudzu ražotāju dažādiem sensoriem, tos vadot, vienuviet apkopojot sniegtos datus un iemācot datoram «saprast» transporta plūsmas un notikumus. Piemēram, Latvijas ātruma kameru sniegtajos fotoattēlos konstatēt transportlīdzekļus, nosakot to raksturiezīmes, atpazīstot numura zīmes u.tml.

Saskaņā ar Harvard Business Review pētījumu 80 % biznesa līderu ir pārliecināti, ka viņu nozari būtiski mainīs un jaunas iespējas sniegs tehnoloģiju attīstība. Gandrīz 50 % uzskata, ka tradicionālie biznesa modeļi būs pilnībā novecojuši līdz 2020. gadam. Tas nozīmē, ka uzņēmumiem būs nepieciešams Microsoft partneru atbalsts, digitāli transformējot savus pakalpojumus un produktus, pilnveidojot biznesa procesus, veidojot jaunus klientu servisa risinājumus.

Microsoft visā pasaulē patlaban ir 64 000 mākoņpakalpojumu partneru, kuri nodarbina vairāk kā 17 miljonus cilvēku. Tehnoloģiju uzņēmumi dod priekšroku Microsoft, jo Microsoft ir ne tikai tehnoloģiju nodrošinātājs, bet arī biznesa partneris. Tirgus izpētes un konsultāciju uzņēmums IDC prognozē, ka ekosistēmas uzņēmumu gada apgrozījums 2017. gadā sasniegs gandrīz vienu triljonu eiro. Turklāt Microsoft partneru rentabilitāte ir par 19 % augstāka nekā tā tuvākajiem konkurentiem (AWS, Google un Salesforce).

Microsoft 365 – risinājums mūsdienīgai darba videi

Microsoft globālajā partneru konferencē iepazīstināja ar Microsoft 365, kas apvieno labāko no Office 365, Windows 10 un uzņēmumu mobilitātes un drošības risinājumiem. Microsoft 365 fokusējas uz cilvēkiem, nodrošinot viņiem iespēju strādāt un sadarboties elastīgi, ērti un droši, jo tieši cilvēki ir digitālās transformācijas pamatā.

Microsoft 365 Enterprise ietver Office 365 Enterprise, Windows 10 Enterprise un Enterprise Mobility + Security risinājumus ar jaunākajām un labākajām produktivitātes tehnoloģijām lielajiem uzņēmumiem.

Microsoft 365 Business ir domāts mazajiem un vidējiem uzņēmumiem, tas ietver Office 365 Business Premium, Office lietojumprogrammu un Windows 10 ierīču drošības un IT pārvaldības risinājumus.

Microsoft 365 atspoguļo Microsoft jauno pieeju, kurā produktivitātes, drošības un ierīču pārvaldības risinājumi vairs nav atsevišķi, bet gan integrēti risinājumi, kas ļauj efektīvāk darboties gan Microsoft partneru ekosistēmai, gan ikvienam uzņēmumam jebkurā nozarē.

Microsoft Azure Stack – hibrīdmākoņa platforma

Sadarbībā ar Dell EMC, HPE un Lenovo klientiem ir pieejami Microsoft Azure Stackhibrīdmākoņa pakalpojumi. Tie sniedz iespēju pilnīgi jauniem mākoņpakalpojumu izmantošanas scenārijiem tiem klientiem, kam nepieciešams, piemēram, saskaņot biznesa vajadzības ar normatīvā regulējuma prasībām.

Vairāk informācijas un iespēja iepazīties ar Microsoft Inspire dalībnieku – vizionāru un tehnoloģiju līderu – uzrunām:šeit.

Par Microsoft Latvia

Microsoft pārstāvniecība Latvijā dibināta 1999. gadā. 2017. gadā kompānijai no gandrīz 360 partneriem ir 87 zelta un sudraba sertificēti partneri, kuri kopā nodarbina vairākus tūkstošus darbinieku un Latvijas tautsaimniecībā veido vienotu, inovatīvu un ražojošu struktūru ar būtisku kopējo devumu valsts IKP. Microsoft Latvia profesionāļi jau vairāk kā 17 gadu garumā nodrošina partneru atbalstu, servisu un risinājumu izstrādi, kā arī mārketinga kampaņas. Microsoft Latvijā dažādu sabiedrības labuma projektu īstenošanā investējis, ziedojis naudu un programmatūru vairāku desmitu miljonu ASV dolāru apjomā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu