LAD sāk pieņemt projektus ieguldījumiem un inovācijām zvejniecībā un akvakultūrā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Lauku atbalsts dienests (LAD) šodien sāk pieņemt projektu iesniegumus atbalsta saņemšanai Eiropas Jūrlietu un zivsaimniecības fonda Rīcības programmas zivsaimniecības attīstībai 2014.-2020.gadam pasākumos «Inovācija», «Produktīvi ieguldījumi akvakultūrā» un «Zvejas un akvakultūras produktu apstrāde», informēja Zemkopības ministrijā.

Projektu iesniegumus pasākumā «Inovācija» LAD pieņems līdz 2017.gada 15.novembrim, bet projektu iesniegumus pasākumos «Produktīvi ieguldījumi akvakultūrā», kā arī «Zvejas un akvakultūras produktu apstrāde» - līdz šā gada 15.decembrim.

Pasākumā «Inovācija» pieejamais publiskais finansējums ir divi miljoni eiro.

Pasākuma mērķis ir inovācija zvejniecībā, akvakultūrā un zivju, vēžveidīgo un mīkstmiešu apstrādē, izstrādājot ieviešanai jaunus vai būtiski uzlabotus produktus, aprīkojumu, procesus vai metodes, kā arī lai ieviestu jaunas akvakultūras sugas ar labu tirgus potenciālu, tostarp izpētot inovatīvo produktu vai procesu tehniskās vai ekonomiskās īstenošanas iespējas. Pasākumā atbalstu piešķir zinātniskajām institūcijām, kas reģistrētas Latvijas zinātnisko institūciju reģistrā, komersantiem, zemniekiem vai zvejnieku saimniecībām, kas nodarbojas ar zvejniecību, akvakultūru vai zivju pārstrādi un konservēšanu, kā arī zivsaimniecības nozares biedrībām, veicot savstarpēju sadarbību projektu izstrādē.

Pasākumā «Produktīvi ieguldījumi akvakultūrā» pieejamais publiskais finansējums ir astoņi miljoni eiro. Pasākuma mērķis ir akvakultūras uzņēmumu konkurētspējas un dzīvotspējas palielināšana.

Pasākumā tiks atbalstītas investīcijas iekšzemes akvakultūrā tādās ražošanas būvēs, iekārtās, tehnikā, aprīkojumā vai informācijas tehnoloģijās, kas sekmē akvakultūras produkcijas ražošanas apmēra kāpumu, ražošanas efektivitātes palielināšanos, audzēto akvakultūras dzīvnieku sugu dažādošanu, dzīvnieku veselības un labturības nodrošināšanu, kā arī to aizsardzību pret savvaļas plēsoņām, produktu kvalitātes uzlabošanu vai vērtības pievienošanu uzņēmumā vai saimniecībā saražotajiem akvakultūras produktiem.

Atbalstu piešķir pretendentiem, kuru investīcijas projektā ir saistītas ar karpu, foreļu, zandartu, ālantu, sterletu, līdaku, līņu, samu, storu, pāliju, garneļu un vēžu audzēšanu. Atbalstu par citām akvakultūras dzīvnieku sugām piešķirs atbilstoši pretendenta iesniegtam neatkarīgam tirgus pētījumam, kuru veikusi zinātniska institūcija un tīmekļvietnē publicējusi pētījuma rezultātus, pierādot attiecīgo sugu akvakultūras produkcijas ilgtspēju un perspektīvas noieta tirgos. Uz atbalstu var pretendēt komersanti, zemnieku vai zvejnieku saimniecības, kas audzē akvakultūras produkciju pārdošanai vai plāno sākt audzēšanu pārdošanai.

Arī pasākumā «Zvejas un akvakultūras produktu apstrāde» pieejamais publiskais finansējums ir astoņi miljoni eiro.

Pasākumā atbalsts paredzēts investīcijām jaunu vai uzlabotu produktu vai procesu īstenošanai, energoefektivitātei, ietekmes uz vidi mazināšanai, drošības, higiēnas, veselības un darba apstākļu uzlabošanai. Uz atbalstu pasākuma ietvaros var pretendēt Pārtikas un veterinārajā dienestā (PVD) atzīti zvejas produktu apstrādes uzņēmumi, PVD reģistrētas fiziskas vai juridiskas personas, kas mājas apstākļos apstrādā zvejas produktus, kā arī esošie komersanti, kas veido jaunu zvejas produktu apstrādes uzņēmumu, vai jaundibināti komersanti, kas veido jaunu zvejas produktu apstrādes uzņēmumu, kura pirmais pārskata vai taksācijas gads vēl nav beidzies.

Projekta iesnieguma veidlapa un metodiskie norādījumi tās aizpildīšanai ir pieejami LAD tīmekļvietnē. Projektu iesniegumi jāiesniedz LAD klientu apkalpošanas daļā Rīgā, Republikas laukumā 2, otrajā stāvā vai LAD reģionālo lauksaimniecības pārvalžu klientu apkalpošanas daļās. Projekta iesniegumu elektroniska dokumenta formā, parakstītu ar elektronisko parakstu un apliecinātu ar laika zīmogu Elektronisko dokumentu likumā noteiktajā kārtībā, var iesniegt arī, sūtot uz e-pasta adresi lad@lad.gov.lv.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu