Deviņos mēnešos VID konstatējis pārkāpumus 308 tirdzniecības pārbaudēs

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars / TVNET

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu kontroles pārvalde šā gada deviņos mēnešos veikusi 442 tirdzniecības tematiskās pārbaudes, pārkāpumi konstatēti 308 gadījumos, liecina VID informācija. Par tirdzniecības pārbaudēs konstatētajiem pārkāpumiem 102 gadījumos ir piemērots naudas sods 60 700 eiro apmērā.

Visbiežāk konstatēti pārkāpumi, kuri saistīti ar kases aparāta ekspluatācijas noteikumu neievērošanu (119 gadījumos), preču uzskaites un attaisnojuma dokumentu reģistrācijas kārtības neievērošanu (91), naudas summa kases aparāta naudas kastē nesakrīt ar kontroles izdrukā norādīto (86), kases aparāta žurnāls netiek kārtots atbilstoši normatīvo aktu prasībām (74), ieņēmumu nereģistrēšana (34), kā arī 28 gadījumos konstatēta kontrollentes glabāšanas termiņa neievērošana un trijos gadījumos – iejaukšanās EKA programmatūrā.

Tematiskajās pārbaudēs tiek kontrolēta atsevišķu normatīvo aktu ievērošana, pārbaudīti atsevišķi grāmatvedības dokumenti, salīdzinot tos ar darījuma dalībnieku grāmatvedības informāciju, kā arī tiek veiktas citas pārbaudes, kurās tiek pārbaudīts, kā nodokļu maksātājs ievēro normatīvo aktu normas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu