Atlaižu laikā prece kļūst divreiz dārgāka: pircēja neizpratnē

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Nepatīkamu pārsteigumu piedzīvojusi kāda pircēja, kura savai krustmeitai bija noskatījusi dāvanu un speciāli gaidīja atlaižu laiku, lai to iegādātos, taču izrādījās, ka atlaižu laikā preces cena nevis samazinājusies, bet gluži pretēji - krietni pieaugusi.

Kā vēsta TV3 raidījums «Bez tabu», Ruta bija noskatījusi Poniju komplektu par 59,99 eiro un gaidīja nedēļas nogali, kad veikals rotaļlietām solīja atlaides.

Taču atlaižu laikā rotaļlieta maksāja par 60 eiro dārgāk - 119,99 eiro.

«Rimi» sabiedrisko attiecību pārstāve Dace Preisa raidījumam skaidro, ka tā bijusi kāda darbinieka «kļūda» - izpārdošanu un svētku laikā, kad preču aprite ir intensīva, varot gadīties šādas neprecizitātes un kāds darbinieks var uzlīmēt cenu, kas nav aktuāla.

Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) pārstāve Sanita Gertmane norāda, ka atlaižu politika un cenu norādes ir PTAC sargātāju pēdējā laika prioritāte - tiek fiksētas kļūdas gan atlaižu termiņu norādīšanā, gan neprecīzi attēlotā cenu samazinājumā, kad tiek norādīti vairāk procenti atlaidei nekā patiesībā ir cenas samazinājums.

Maldinoša cenu norādīšana vai kā citādi patērētāja maldināšana ir uzskatāma par negodīgu komercpraks, uzsver PTAC.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu