Par bufetes «9 grādi» vienīgo īpašnieku kļuvis līdzšinējais lielākais akcionārs Makovenko

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Par Rīgas centra pazīstamās bufetes «9 grādi» vienīgo īpašnieku, izpērkot 25% akcijas, kļuvis līdzšinējais lielākais akcionārs Oļegs Makovenko, aģentūrai LETA apstiprināja nu jau bijušais bufetes līdzīpašnieks Dzintars Vallers.

Viņš neatklāja darījuma summu.

Kā liecina «Firmas.lv» informācija, izmaiņas bufeti pārvaldošā uzņēmuma SIA «Malt City» īpašnieku sastāvā un arī valdē reģistrētas šī gada 18.decembrī, kad Makovenko kļuvis arī par vienīgo uzņēmuma valdes locekli, nomainot Valleru.

Ar Makovenko patlaban vēl nav izdevies sazināties, lai noskaidrotu turpmākos uzņēmēja plānus attiecībā uz bufetes attīstību. Taču bijušais līdzīpašnieks Vallers teica, ka saskaņā ar viņa rīcībā esošo informāciju bufeti noteikti nav plānots slēgt.

Iepriekš abi līdzīpašnieki plānoja bufeti pārdot, jo vairs nesaskatīja attīstības perspektīvu sabiedriskās ēdināšanas sektorā, skaidrojot to ar biežām nodokļu izmaiņām. Taču, izvērtējot vairāku potenciālo biznesa pircēju piedāvājumu, līdzšinējais lielākais akcionārs Makovenko tomēr esot mainījis domas un saskatījis iespējas turpināt šo biznesu, skaidroja Vallers.

Nomas līgums par telpām bufetes atrašanās vietā, Alfrēda Kalniņa ielā, uzņēmumam ir līdz 2022.gadam. Tāpat «Malt City» ir pirmtiesības uz līguma pagarinājumu. Bufetes izveidošanā investēti apmēram 200 000 eiro.

Kā ziņots, informācija par «9 grādu» pārdošanu iepriekš bija ievietota sludinājumu portālā «ss.com».

Kā liecina «Firmas.lv» informācija, bufeti «9 grādi» pārvaldošais uzņēmums «Malt City» 2016.gadā strādāja ar 100 209 eiro apgrozījumu un cieta zaudējumus 46 524 eiro apmērā. SIA «Malt City» dibināta 2015.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 2800 eiro. «Malt City» vienīgais īpašnieks ir Krievijas valstspiederīgais Makovenko.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu