Koalīcija uzsver nepieciešamību paust politisku atbalstu «Rail Baltica» projektam

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Ir būtiski paust politisku atbalstu «Rail Baltica» projektam, uzskata valdošās koalīcijas partiju politiķi.

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) šodien pēc iknedēļas koalīcijas partiju sanāksmes uzsvēra, ka šonedēļ Saeimā iecerētais balsojums par atbalstu projektam dos papildu politisko mandātu tālākām sarunām. Valdības vadītājs norādīja, ka Baltijas valstis atbalsta projektu, tomēr trīs valstu projektam var rasties arī grūtības.

Premjers arī apliecināja Latvijas atbalstu Baltijas valstu kopuzņēmuma «RB Rail» valdes priekšsēdētājai Baibai Rubesai. Vienlaikus viņš norādīja, ka jārunā ar Igauniju un Lietuvu, jāmeklē kopīgi risinājumi.

«Vienotības» priekšsēdētājas Arvils Aršeradens uzsvēra, ka Rubesa ir izšķiroša figūra un saraustīt vienoto kompāniju trīs daļās ir bīstami. Viņš norādīja, ka Eiropas Komisija devusi skaidrus signālus par nepieciešamību vienoties, citādi iespējama finansējuma pārtraukšana.

Kā ziņots, Saeima šonedēļ skatīs lēmumprojektu par atbalstu «Rail Baltica» ātrgaitas dzelzceļa projekta tālākai virzībai.

Lēmumprojektā paredzēts aicināt Ministru kabinetu sniegt visu nepieciešamo atbalstu sekmīgai projekta īstenošanai, lai nodrošinātu, ka «Rail Baltica» projekts tiek īstenots plānotajā termiņā, nezaudējot Eiropas Savienības (ES) politisko un finansiālo atbalstu, kā arī visām projektā iesaistītajām pusēm rast risinājumu domstarpībām, ja tādas ir radušās.

Tāpat plānots aicināt arī Lietuvas un Igaunijas parlamentus paust atbalstu «Rail Baltica» projekta izšķirīgai virzībai, saskaņā ar Baltijas valstu kopējo vēlmi īstenot Ziemeļeiropas reģionam nozīmīgu dzelzceļa attīstības projektu Eiropas Savienības iekšienē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu