«Galleria Riga» īpašnieks reģistrējis komercķīlu € 37,8 miljonu apmērā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rebeka Žeire/LETA

Tirdzniecības centra «Galleria Riga» apsaimniekotājs SIA «Patollo» un tā īpašnieks SIA «GR Holdco» katrs reģistrējis pa komercķīlai, kuras nodrošinātā prasījuma maksimālā summa ir 37,8 miljoni eiro, liecina informācija «Lursoft» Klientu portfelī.

SIA «Patollo» ieķīlājis uzņēmumu kā lietu kopību, krājumus, nemateriālos ieguldījumus, ķermeniskos pamatlīdzekļus un prasījuma tiesības. Turpretī SIA «GR Holdco» reģistrējis komercķīlu, kuras parādnieks ir SIA «Patollo» un ar kuru ieķīlājis tam piederošās SIA «Patollo» pamatkapitāla daļas.

Abas komercķīlas izsniegtas AS «Swedbank» un reģistrētas šā gada 16.aprīlī. Katras minētās komercķīlas nodrošinātā prasījuma maksimālā summa ir 37,8 miljoni eiro un, atbilstoši «Lursoft» statistikai, tās ierindojas piecu lielāko pagājušajā nedēļā reģistrēto komercķīlu vidū.

SIA «Patollo» pamatdarbības veids ir tirdzniecības centra «Galleria Riga» un biroja ēkas Blaumaņa ielā 10, Rīgā, apsaimniekošana un iznomāšana. SIA «Patollo» 2016.gadā strādāja ar 3,347 miljonu eiro apgrozījumu un zaudējumiem 3,625 miljonu eiro apmērā. SIA «Patollo» dibināts 1998.gadā, un tās pamatkapitāls ir 35,445 miljoni eiro. Uzņēmuma vienīgā īpašniece ir SIA «GR Holdco».

SIA «GR Holdco» pamatdarbība ir holdingkompāniju darbība. SIA «GR Holdco» reģistrēta šā gada 15.februārī, un tās pamatkapitāls ir 4,8 miljoni eiro. Uzņēmums pilnībā pieder Luksemburgā reģistrētajam fondam «East Capital Baltic Property Fund III» («ECBPF III (Lux) S.a.r.l.»).

«GR Holdco» kļuva par SIA «Patollo» īpašnieku šā gada 27.martā, bet komercreģistrā minētās izmaiņas ierakstītas šā gada 5.aprīlī. Līdz tam SIA «Patollo» īpašnieks bija Dānijā reģistrētie uzņēmumi «Fritrade SE» (80%) un «Titan Invest A/S» (20%).

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka šā gada 19.aprīlī aktīvu pārvaldītāja «East Capital» nekustamo īpašumu fonds «East Capital Baltic Property Fund III» pabeidza un noslēdza darījumu, ar kuru iegādājās tirdzniecības centru «Galleria Riga».

Darījumā iesaistītajām pusēm vienojoties, pieņemts lēmums neizpaust pirkuma summu. Darījumu finansēja «Swedbank», un to konsultēja divi pircēja piesaistīti konsultanti - advokātu birojs «Vilgerts» un «Ernst & Young».

Tirdzniecības centrs «Galleria Riga» tika atklāts 2010.gada oktobrī. Tam ir 24 300 kvadrātmetru liela kopējā nomas platība, un tā nomnieku vidū ir mazumtirdzniecības veikals «Rimi», tādi modes zīmoli kā «COS», «H&M», «SuitSupply», «Mango», «Reserved», «Lloyd» un «Ecco», kā arī sporta klubi un restorāni.

«East Capital Baltic Property Fund III» ir nekustamā īpašumu fonds, ko 2015.gada augustā izveidoja «East Capital». Tas investē nekustamajos komercīpašumos ar jau pastāvīgiem nomniekiem Tallinā, Rīgā un Viļņā. Fonda pašu kapitāls ir 100 miljoni eiro, un tas galvenokārt domāts institucionālajiem investoriem.

«East Capital Real Estate» ir daļa no «East Capital Group», kas ir nekustamo īpašumu aktīvu pārvaldītājs Baltijā ar pārstāvniecībām visās Baltijas valstīs. Tas pārvalda trīs fondus ar kopējo iznomājamo platību 400 000 kvadrātmetri, vairāk nekā 25 īpašumiem un kopējo aktīvu vērtību virs 415 miljoniem eiro.

«East Capital» ir neatkarīgs aktīvu pārvaldītājs, kas specializējies jaunu un progresīvu tirgu apgūšanā. Tas dibināts 1997.gadā Zviedrijā ar birojiem Dubaijā, Honkongā, Luksemburgā, Maskavā, Oslo, Stokholmā un Tallinā. Kompānija pārvalda publiskos un privātos aktīvu fondus, nekustamo īpašumu fondus un atsevišķus fondus ar kopējo vērtību virs 3,4 miljardiem eiro plašam starptautiskam klientu lokam, tostarp vadošajām institūcijām un to uzņēmumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu