Veidos darba grupu drošības jautājumu risināšanai lidostas «Rīga» atklātajā teritorijā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Tuvākajā laikā Latvijas Civilās aviācijas aģentūra (LCAA) sadarbībā ar starptautisko lidostu «Rīga» un drošības institūcijām veidos darba grupu, lai risinātu ar drošību saistītos jautājumus lidostas «Rīga» atklātajā - visiem pieejamajā - teritorijā, tostarp arī taksometru problēmu, pirmdien žurnālistiem sacīja LCAA direktors Māris Gorodcovs.

«Starptautiskā civilās aviācijas organizācija (ICAO) pēc vairākiem terora aktiem, kas notikuši lidostu atklātajās zonās, līdzšinējās drošības rekomendācijas nomainījusi pret standartu, ka ICAO dalībvalstī jāievieš drošības pasākumi arī atklātajā daļā. Tādēļ rosināsim darba grupas izveidi, kas ņems vērā šos jautājumus, no ICAO puses ir arī konkrētas prasības nodefinētas,» skaidroja Gorodcovs.

Starptautiskās lidostas «Rīga» valdes priekšsēdētāja Ilona Līce piebilda, ka tas ietvers arī šogad izveidojušos problēmu ar taksometru nekontrolētu piekļuvi pie lidostas.

«Patlaban lidosta strādā ar Mārupes novada domi un Patērētāju tiesību aizsardzības centru, lai klientus informētu par viņu tiesībām. Sūdzību skaits par taksometru pakalpojumiem lidostā ar katru dienu aug, taču pagaidām neko citu darīt nevaram, kā tikai informēt klientus,» sacīja Līce.

Viņa norādīja, ka ideālo risinājumu taksometru piekļuvei lidostai varētu atrast pēc viena vai pusotra gada.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka 2017.gada martā Augstākās tiesas (AT) Administratīvo lietu departaments atstāja negrozītu spriedumu, ar kuru starptautiskajai lidostai «Rīga» tika uzlikts par pienākumu demontēt automātisko barjeru, kas ierobežoja piekļūšanu taksometru stāvēšanas joslai. Barjera atrodās lidostas teritorijā taksometru stāvēšanas joslā pie lidostas termināļa, kurā pasažieri ierodas Rīgā, tas ir, pie atlidošanas jeb tā sauktā zelta kilometra. Tāpat tiesa uzdeva atcelt ceļa zīmi «Iebraukt aizliegts» un papildzīmi «Izņemot ar lidostas atļaujām».

Pildot tiesas lēmumu, no 6.septembra taksometru līnija starptautiskajā lidostā «Rīga» ir iekļauta īstermiņa autostāvvietā P1. Lidosta gan kritizēja tiesas pozīciju, uzsverot, ka attiecīgais lēmums saistībā ar ierobežoto piekļuvi taksometru stāvēšanas joslai lidostas teritorijā ir pretrunā ar starptautiskajiem un nacionālajiem normatīvajiem aktiem par civilās aviācijas drošību un tas ne tikai būtiski ietekmēs lidostas darbu, bet arī apdraud Latvijas kā ICAO līgumslēdzējvalsts saistību izpildi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu