Baldzēns: Ašeradenam jālabo kļūdas saistībā ar elektrības rēķiniem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Ekonomikas ministram Arvilam Ašeradenam(V) ir jālabo kļūdas saistībā ar elektrības rēķinu pieaugumu, intervijā telekanāla LNT raidījumam «900 sekundes» teica Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības priekšsēdētājs Egils Baldzēns.

Viņaprāt, valdībai ir jāpiekāpjas mājsaimniecību un lauksaimnieku prasībām un, piemēram, tiem elektrības patērētājiem, kuriem ir sezonāls elektroenerģijas patēriņš, maksai par pieslēguma jaudu, kura nesezonas laikā netiek izmantota, jābūt vien dažiem eiro.

Baldzēns piebilda, ka pašlaik arodbiedrības neprasīs ministra demisiju, jo neesot mērķis kādu sodīt. Viss ir atkarīgs no tā, kā tiks labotas pieļautās kļūdas.

Kā ziņots, biedrība «Zemnieku saeima» saistībā ar elektroenerģijas sadārdzināšanos plāno prasīt Ašeradena demisiju, iepriekš izteicās biedrības priekšsēdētājs Juris Lazdiņš.

Viņš norādīja, ka daudziem lauksaimniekiem, kas vērsušies «Zemnieku saeimā», elektroenerģijas rēķini kopš šā gada sākuma ir palielinājušies par 40%-80% jeb par 50 līdz 600 eiro mēnesī. «Ja tuvāko nedēļu laikā netiks pieņemts lēmums par jaudas obligātās iepirkuma komponentes par ampēriem atcelšanu, mēs kongresā, kas notiks 9.martā, izskatīsim jautājumu par ekonomikas ministra demisijas pieprasīšanu,» teica Lazdiņš.

Ekonomikas ministrs Ašeradens piektdien sasaucis sanāksmi par obligātā iepirkuma komponentes reformas pilnveidošanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu