Aptauja: 62,7% iedzīvotāju Līgo mielastam plāno tērēt līdz € 40

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Latvijā 62,7% iedzīvotāju Līgo svētku mielastam šogad plāno tērēt līdz 40 eiro, liecina veikalu tīkla «top!» veiktā aptauja.

Tāpat aptaujā 82,4% iedzīvotāju par neatņemamu Līgo svētku tradīciju minējuši svētku mielasta gatavošanu, turklāt 74,5% aptaujāto atzinuši, ka viņiem uz svētku galda būs gan gatava maltīte, gan pašu gatavoti ēdieni, tostarp ķimeņu siers, alus, cepta gaļa, pīrāgi un dažādas uzkodas, kā arī rasols, augļi un dārzeņi, plātsmaize, pašu cepta maizīte, kūpinātas zivis, kvass un dažādi našķi jaunākajai paaudzei.

Lai svētki būtu izdevušies, 93,1% aptaujāto tos ir svarīgi pavadīt labā kompānijā, bet 72,2% respondentu kā būtisku faktoru atzīmējuši labus laika apstākļus. Tāpat iedzīvotājiem svarīgas ir dejas līdz rītam un labs noskaņojums.

Atbilstoši aptaujas rezultātiem 99% aptaujāto svētkus svinēs Latvijā, no tiem 31,8% Vidzemes, 25,5% Kurzemes, 17,3% Zemgales, 13,1% Rīgas un 11% Latgales reģionos. Sniedzot atbildi par svētku svinēšanas vietu, puse no respondentiem tos atzīmēs lauku īpašumos brīvā dabā, 23% dosies ciemos, 16,4% uzņems viesus savās mājās, savukārt publiski rīkotā pasākumā Līgo svētkus atzīmēs 9,4% aptaujāto.

Tāpat aptaujā 80% respondentu atzinuši, ka Līgo svētkos pīs vainagus, 57,3% - dziedās Līgo dziesmas, 34,1% - lēks pāri ugunskuram, 22,4% - meklēs papardes ziedu, bet 12,9% - ies pirtī. Aptaujātie kā būtiskas Līgo svētku tradīcijas norādījuši arī mazgāšanos rīta rasā un uguns rituālu veikšanu.

«top!» mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja Ilze Priedīte norādīja, ka, gaidot svētkus, pircēji parasti atļaujas vairāk gan finansiāli, gan preču skaita un dažādības ziņā. «Pēc vietējā veikala tīkla «top!» novērojuma šogad kopumā iepirkšanās reģionos ir aktīvāka pateicoties laika apstākļiem, jo Rīgas rajona iedzīvotāji un tūristi dodas ārpus Rīgas robežām. Tas veicinājis lielu pieprasījumu pēc sezonas produktiem - saldējuma, alus, ūdens un dažādām cepamgaļām. Ņemot vērā, ka šogad vasaras saulgriežu svinēšanai atvēlētas tikai divas brīvdienas, tad paredzam, ka lielākā pircēju plūsma būs visu piektdienu un sestdienu,» viņa sacīja.

Veikalu tīkla «top!» aptauja veikta no šā gada 11. līdz 18.jūnijam sociālajos tīklos «Facebook» un «Draugiem.lv». Aptaujā kopumā piedalījās 513 Latvijas iedzīvotāji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu