Siguldietis izvēlas ražot bērnu riteņus Latvijā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Siguldietis Mareks Gipters ir viens no tiem, kurš nevis devās peļņā uz ārzemēm, bet gan sāka savu biznesu Latvijā. Viņš ir jaunais uzņēmējs, kurš pirms gada nodibināja kompāniju "MGS Factory", kas ražo specifiskus riteņus bērniem, tā ceturtdien vēstīja LNT raidījums "Tautas balss".

Bērniem jāatsperas ar kājām

Bērnu riteņus "Dip Dap" rada no dabiskiem materiāliem, un tie ir ļoti viegli, lai mazie ķipari var paši tos pastiept. Braukšana ar šiem riteņiem bērnam attīsta līdzsvara izjūtu, pedāļu mīšanas vietā jāatgrūžas ar savām kājām. Pēc tam jau bērni bez bažām var kāpt uz ierastajiem divriteņiem un spēs noturēties. Mareka vadītais uzņēmums šopavasar svinēs gada jubileju. Jaunais uzņēmējs pauda prieku, ka viņam izdevies šādu ideju realizēt, un lepojas, ka to īstenojis tepat Latvijā.

Marekam ideja radusies Siguldā, kur viņš pats dzīvo. "Bija klikšķis, ka tas ir tas, ko var darīt Latvijā," atzina Mareks. Tobrīd viņam bijis daudz brīva laika. "Tērēt naudu, kas ir iekrāta, tāpat nav lielas jēgas, un tika realizēta šāda ideja. Sāka attīstīties un bija arī pamatdarbs, bet varēja apvienot to sākumposmu projektēšanas stadijā. Tagad, kad jau ir reāls produkts, vadu tikai uzņēmumu un attīstu to produktu tirgū vairāk," norādīja Mareks.

Būs Baltijas ražojumu izstāde

"Tautas balss" informēja, ka šīs nedēļas nogalē šos riteņus varēs apskatīt Rīgas Skonto hallē - izstādes "Ražots Baltijā" norises laikā. Tur līdzās Latvijas jauno uzņēmēju veikumiem, būs skatāmas arī daudzas interesantas lietas no Igaunijas un Lietuvas.

Skatīt pievienoto video.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu