Šonedēļ Rīgā iebrauks lielākais kruīza kuģis ostas vēsturē

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Trešdien, 25.maijā, Rīgas ostā plānots sagaidīt lielāko kruīza kuģi, kāds līdz šim piestājis Rīgā, pastāstīja Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieka padomniece Liene Pētersone.

Itālijas kruīza kompānijai piederošais kuģis "Costa Pacifica" Rīgā piestās kruīza brauciena pa Baltijas jūras reģionu laikā. Pētersone norādīja, ka šis ir unikāls notikums Rīgas tūrisma vēsturē, jo līdz šim Rīgas ostā sagaidīti kruīza kuģi, kuru vidējā ietilpība ir ap 1500 cilvēku, bet "Costa Pacifica" spēj uzņemt vairāk kā 3000 cilvēku.

Kā liecina kruīza kompānijas mājaslapā pieejamā informācija, kuģis ir 35 metrus plats, 290 metrus garš un uz tā klāja iespējams uzņemt 3700 pasažieru. Uz tā klāja ir pieci restorāni, 13 bāri, četri baseini un četri džakuzi, pasažieriem pieejams arī SPA komplekss.

Rīgas Brīvostas pasažieru terminālī kuģis trešdien piestās no plkst.8 līdz plkst.18, liecina Brīvostas pārvaldes mājaslapā pieejamā informācija.

Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks (LPP/LC) trešdien plkst.12 plāno apmeklēt kruīza kuģi, lai sveiktu tā kapteini un komandu ar piestāšanu Rīgā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu