Jaunmārupē noplūdusi biogāze; divi bojāgājušie (15)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jaunmārupē lauksaimniecības produktu ražotāja SIA «Sabiedrības Mārupe» biogāzes koģenerācijas stacijā, veicot iekārtu apsekošanu, ar dabasgāzi saindējušies un bojā gājuši divi cilvēki, bet viens cietis. Par notikušo ierosināts kriminālprocess, un precīzi notikušā apstākļi tikšot noskaidroti izmeklēšanas laikā.

Kā pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Viktorija Gribuste, glābēji informāciju par negadījumu Mazcenu alejā 37 saņēmuši plkst.16.56 un, ierodoties notikuma vietā, jau pamanījuši no ēkas iznestu vienu cilvēku bez dzīvības pazīmēm. Pārmeklējot koģenerācijas staciju, tika atrasts vēl viens cietušais, kura dzīvību ārstiem glābt neizdevās.

Kā LNT Ziņām stāsta Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā, biogāzes noplūde ir novērsta, un tā bijusi lokāla uzņēmuma iekšienē, tādēļ cilvēkiem apkārtnē briesmas nav draudējušas. Glābšanas dienestā atzīst, ka šis ir viens no ļoti retajiem gadījumiem, kad, saindējoties ar gāzi, darba laikā iet bojā cilvēki.

Abi bojāgājušie bijuši vecumā ap 30 gadiem un strādājuši uzņēmumā SIA «Sabiedrība Mārupe», pastāstīja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja vietnieks Toms Sadovskis.

Trešais cietušais centies savus kolēģus izglābt,

bet arī saindējies ar gāzi un nogādāts slimnīcā, viņa dzīvībai briesmas nedraudot.

Kā vēstī LTV panorāma,

Valsts darba inspekcijas speciālisti devušies uz notikuma vietu,

lai noskaidrotu nelaimes iemeslus.

Nelaime notikusi SIA «Zaļā Mārupe» teritorijā, kurā pēc notikušā žurnālisti netika ielaisti. Teritorijā redzami milzīgi angāri, kur top biogāze, projekts «biogāzes ražošana un koģenerācija» līdzfinansēts no ES fondu un Lauku atbalsta dienesta programmas, vēsta raidījums.

VUGD Rīgas reģiona pārvaldes 1.daļas vada komandieris Renārs Silavs LTV pastāstīja, ka izsauktos glābējus sagaidīja objekta administrācija, kas paskaidroja, ka

biogāzes ražošanas mucā notikusi noplūde.

Telpās tajā laikā atradās divi cilvēki, vienu evakuēja paši darbinieki, otru palīdzēja iznest glābēji.

Notikuma vietu apsekoja ugunsdzēsēji, izmeklēšanu uzsāka arī Valsts policija, bet vakarā uzņēmuma teritorijā ieradās arī Valsts darba inspekcijas inspektori.

Pagaidām oficiālu notikušā versiju nav,

cilvēki no teritorijas bija nerunīgi un izvairījās no sarunas ar LTV. Neoficiāli zināms, ka vienā no tvertnēm notika remonts, tā tika tīrīta.

Šobrīd notikušā sekas ir novērstas un apkārtējai videi briesmas nedraud, informēja VUGD.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu