Apmaiņas studentu ballīte beidzas ar traģēdiju

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nedēļas nogalē Rīgā, ballītes laikā, dzīvību zaudējis jaunietis no Lielbritānijas. Traģiskā nelaime notikusi Valdemāra ielā vēlā piektdienas vakarā. Vienā no sestā stāva dzīvokļiem šajā vakarā notikusi apmaiņas studentu ballīte, uz kuru uzaicināti arī daži kaimiņi, tostarp arī otrā stāva iemītnieks Kristaps.

«Es gatavojos iet uz ballīti - stāvēju lejā pie lifta. Pēkšņi dzirdēju blīkšķi un paskatījos - akā guļ nokritis cilvēks un nekustas. Pēc piecām sekundēm es izsaucu ātro palīdzību,» stāsta aculiecinieks Kristaps.

Kā nedaudz vēlāk atklājies, tieši tajā pašā mirklī, kad Kristaps gatavojies doties augšā, no ballītes iznākuši vairāki cilvēki. Arī kāds 20 gadus vecs students no Lielbritānijas.

Pāris neveikli soļi, viņš zaudējis līdzsvaru, pārkritis pāri margām un piezemējies sešus stāvus zemākajā kāpņu laukumiņā,

turpat netālu no Kristapa dzīvokļa.

«Medicīnas studenti pirms ātrās palīdzības ierašanās arī centās viņu glābt,» stāsta Kristaps.

Zinot, ka notikuma vietā ir smagi cietis cilvēks, uz Valdemāra ielu vienlaikus devušās divas ārstu brigādes. Diemžēl, neskatoties ne uz apkārtējo centieniem, ne mediķu pūliņiem glābt cietušā dzīvību, jaunietis notikuma vietā miris.

Nedaudz vēlāk Valdemāra ielas namā ieradušies arī likuma sargi, kuri par šo traģisko notikumu sākuši kriminālprocesu. Šobrīd gan policijas rīcībā nav informācijas par to, ka varētu būt noticis noziegums.

Lai arī mājas iedzīvotāji sestā stāva dzīvokli, kurā liktenīgajā naktī notikusi ballīte, raksturo kā vietu, kur

uzdzīve notiek ar apskaužamu regularitāti,

nekad iepriekš ne tā iedzīvotāji, ne viesi nav īpaši izcēlušies. Apmaiņas studentu atpūta parasti noritējusi bez strīdiem un konfliktiem, un ballētāju lielākā cūcība bijusi vien klaigāšana reibumā vai smēķēšana turpat kāpņu telpā. Notikušais, visticamāk, ir vienkārši pār mēru izdzerta alkohola un nelaimīgas sakritības traģiskās sekas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu