Kļūst aktuālāki ar bezpilota droniem saistītie riski

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tikai pirms dažiem gadiem vienīgā iespēja iegūt foto un video materiālus no lidojoša putna perspektīvas bija - sēžoties helikopterā vai lidmašīnā. Šodien kadrus ar skatu no augšas var iegūt katrs, jo īstu revolūciju ir piedzīvojuši personīgie bezpilota lidaparāti. Tiem vesela sadaļa atvēlēta arī ikgadējā Parīzes aviošovā.

Vienlaikus ar plašajām iespējām, ko sniedz tā dēvētie droni, aktuāls kļūst arī jautājums par to radītajiem riskiem. Piemēram, par to, kurš un kā kontrolēs, lai lidojumi netiktu veikti stratēģiski nozīmīgās un slēgtās zonās.

Meklējot atbildes uz šiem jautājumiem, tiek attīstītas tehnoloģijas, kas bezpilota lidaparātus spēs ne tikai pamanīt, bet vajadzības gadījumā arī neitralizēt.

Šīs problēmas aktualitāti jau 2012.gadā uzskatāmi pierādīja organizācijas Greenpeace aktīvisti, kas, neviena netraucēti, ar paraplāniem brīvi pārlidoja atomelektrostaciju Francijā un nolaidās tās teritorijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu