Baltkrievijā ievieš interneta filtru sistēmu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Baltkrievijā izsludināts un 6.janvārī spēkā stāsies likums, ar kuru tiks stipri ierobežota piekļuve dažādiem interneta resursiem.

Precizēts viss teksts

Valstī ir ieviesta filtru sistēma, kas liedz piekļuvi dažādām ar ekstrēmismu saistītām interneta vietnēm, vietnēm, kuras tur aizdomās par iesaistīšanos cilvēku, ieroču, narkotiku tirdzniecībā un citās nelegālās darbībās, kā arī pornogrāfiska rakstura resursiem.

Gadījumā, ja interneta pakalpojumu sniedzējs nebūs nodrošinājis, ka lietotājs nevar piekļūt normatīvajos aktos minētajiem, aizliegtajiem resursiem, tam varēs uzlikt sodu, vēsta baltkrievu interneta resurss naviny.by. Aizliegums attieksies tikai uz valsts iestādēm, izņemot drošības iestādes un izglītības institūcijas, bet visiem pārējiem piekļuvi interneta resursiem varēs ierobežot tikai pēc paša lietotāja vēlēšanās.

Tāpat tagad paredzēta administratīvā atbildība datu pārraides pakalpojumu sniedzējiem, interneta kafejnīcām un datorklubiem tajos gadījumos, ja tie, sniedzot interneta pakalpojumus, neveiks ierīču un lietotāju identifikāciju kolektīvajos lietošanas punktos, neveiks uzskaiti par abonentu ierīcēm, nevāks interneta pakalpojumu lietotāju personīgo informāciju, kā arī ziņas par sniegtajiem interneta pakalpojumiem.

Sodīt varēs arī tos privātuzņēmējus un juridiskās personas, kas realizē preces un sniedz pakalpojumus, izmantojot resursus, tīklus un sistēmas, kas ir pieslēgti internetam un atrodas ārpus Baltkrievijas teritorijas. Administratīvi varēs sodīt arī to personu, kas komerciālos nolūkos izmantos valstī nereģistrētu interneta resursu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu