Izlaidīs jaunu interneta lapu veidošanas rīka «Berta.me» versiju (7)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš

Tuvākajās dienās paredzēts izlaist jaunu interneta lapu veidošanas rīka «Berta.me» versiju, biznesa portālu «Nozare.lv» informēja viens no platformas līdzdibinātājiem grafikas dizainers Sandijs Ruļuks.

Viņš skaidroja, ka kopš platformas izveides cilvēku interneta lietošanas paradumi ir krietni mainījušies, piemēram, krietni vairāk lietotāju skatās mājaslapas dažāda izmēra telefonos un viņiem ir svarīga arī iespēja pašiem mainīt lapas izskatu un saturu.

Kā informēja Ruļuks, viņš «Berta.me» kopā ar programmētāju Ernestu Karlsonu sāka veidot 2008.gadā, jo pašam radusies nepieciešamība pēc mājaslapas. Kad tā izveidota, pie tādas vēlējušies tikt arī citi draugi. Tā vairāku gadu garumā, strādājot brīvajā laikā, tika izveidota plašāk pieejama sistēma. Kā norādīja tās veidotājs, kods ir atvērts un modificējams.

2011.gadā projekta īstenotāji secinājuši, ka vēlas pie «Berta.me» strādāt nopietnāk un pelnīt ar to. «Berta.me» ir bezmaksas, bet par lapas uzturēšanu uz «Berta.me» serveriem maksa ir 20 eiro (14 lati) gadā. Par lielāku samaksu - 50-95 eiro (35-66,5 latiem) gadā - var iegādāties papildinājumus «Pro» vai «Shop» un iegūt attiecīgi e-pasta adreses ar savu domēna vārdu vai pievienot e-veikala funkcijas.

Lielākais lietotāju skaits ir no Latvijas, Spānijas un Nīderlandes. Dienā patlaban vidēji tiek izveidotas 20 jaunas mājaslapas. Apmēram desmitā daļa izvēlas savu lapu uzturēt pie «Berta.me».

«Berta.me» veidotāji 2011.gadā ieguvuši arī Rīgas domes un «Swedbank» grantu programmas «Atspēriens» līdzekļus 6000 latu apmērā. Ruļuks skaidroja, ka šis finansējums ļāvis automatizēt virkni darbību un stabilizēt naudas plūsmu.

Kā atzina Ruļuks, patlaban visi ienākumi tiek ieguldīti uzlabojumos, tādēļ par peļņu runāt vēl ir pāragri. Plānos ietilpst arī investīciju piesaiste, lai varētu palielināt lietotāju skaitu.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu