Baltkrievijā parādniekiem liegs piekļuvi mobilajiem sakariem un internetam

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Baltkrievijā visiem parādniekiem, kas nav nomaksājuši kredītus, alimentus, soda naudas un citas parādsaistības, turpmāk liegs piekļuvi mobilajiem sakariem un internetam, trešdien paziņoja tieslietu ministra vietnieks Valērijs Kulakovskis.

Atbilstoši Tieslietu ministrijas datiem Baltkrievijā ir trīs miljoni parādnieku - tas ir teju katrs otrais pilsonis, ja no kopējā iedzīvotāju skaita izslēdz mazgadīgos bērnus un rīcībnespējīgos pilsoņus.

Tagad tiesu izpildītājiem parādīsies jaunas metodes, kā ietekmēt ļaunprātīgus nemaksātājus, sacīja Kulakovskis.

«Šobrīd mēs varam pārbaudīt bāzēs, vai parādniekam ir mobilais telefons, un nepieciešamības gadījumā noteikt mobilo pakalpojumu operatoram aizliegumu sniegt attiecīgos pakalpojumus, cita starpā arī arestēt un norakstīt visus naudas līdzekļus, kas atrodas kontā,» ziņu aģentūrai BELTA sacīja amatpersona.

Ministrija arī ierosinājusi uzlikt arestu sūtījumiem ar precēm, kas iegādātas ārvalstu tīmekļa veikalos, ja saņēmējs ir cilvēks, kurš nav samaksājis parādus.

«Ja mums būs iespējams uzlikt arestu interneta veikalu sūtījumiem, kurus pasts piegādā parādniekiem, tad tuvākajā perspektīvā tas kļūs par vienu no soda mēriem, kas motivēs norēķināties par saviem parādiem visīsākajā termiņā,» norādīja Kulakovskis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu