Kiberaizsardzībā izšķirošs faktors ir apdraudējuma atklāšanas laiks

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Izšķirošs faktors cīņā pret motivētu kibernoziedznieku sarežģītajiem uzbrukumiem ir apdraudējuma atklāšanas laiks jeb «Time to Detection», teikts ASV tīkla tehnoloģiju uzņēmuma «Cisco» 2015.gada pirmā pusgada kiberdrošības ziņojumā.

Kā teikts ziņojumā, attīstoties tiešsaistes komercijai un «lietu» internetam «Internet of Everything», kibernoziedzniekiem rodas arvien jaunas uzbrukumu un naudas piesavināšanās iespējas. Pieaugošie riski, kas saistīti ar izspiedējvīrusu un ļaunprogrammatūras attīstību, norāda uz to, ka nozieguma novēršanā apdraudējuma atklāšanas laikam ir kritiska nozīme.

Uzņēmējdarbībai pārejot uz digitālo vidi, pieaug arī ļaunprogrammatūru un apdraudējumu izplatība, attiecīgi liekot apšaubīt drošības nozares pārstāvju aprēķināto 100 līdz 200 dienu apdraudējuma atklāšanas laika lietderību. Turpretī vidējais «Cisco» progresīvās ļaunprogrammatūras aizsardzības sistēmas apdraudējuma atklāšanas laiks ir 46 stundas, pie kam, tas ietver arī retrospektīvu analīzi par uzbrukumiem, kurus esošās aizsardzības sistēmas nav novērsušas.

«Nesastopoties ar pretestību, hakeri gūst pārsvaru veiklības, inovāciju un pārdrošības ziņā. Mēs to pieredzam atkal un atkal, vai tā būtu ļaunprogrammatūra, izspiedējvīruss vai kas cits,» stāsta «Cisco» vadītājs Baltijas valstīs Eduards Tutarašvili. «Ir pierādījies, ka arī preventīvu pasākumu izmantošanai nav efekta. Tāpēc šodien uzņēmumiem nav citu veidu kā investēt integrētajās tehnoloģijās, kas samazina atklāšanai un pretdarbībai nepieciešamo laiku no dienām līdz stundām. Nākamais solis ir pieprasīt drošības sistēmu izstrādātājiem samazināt šo laiku līdz pat minūtēm.»

«Cisco» ir Amerikas Savienoto Valstu tīkla tehnoloģiju gigants, kas pērn nopelnīja 7,9 miljardus ASV dolāru (7,2 miljardus eiro).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu